Kino Fontána začne premietať v júni

Na prvý júnový deň je naplánovaná prvá projekcia v Kine Fontána po uvoľnení obmedzení zavedených kvôli šíreniu koronavírusu. Diváci budu musieť od seba sedieť dva metre.

Vypredané kino fanúšikovia dobrých filmov tak skoro nezažijú. Podľa opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR môžu byť sedadlá vedľa seba predané iba rodine alebo partnerom, pričom bude platiť dvojmetrová vzdialenosť od ostatných divákov.

Mestské kultúrne stredisko Piešťany zverejní podrobnosti o hygienických opatrenia platných pre premietania v Kine Fontána v najbližších dňoch. Zatiaľ je oficiálne známy iba dátum prvého premietania. Prvý film si po takmer trojmesačnej prestávke budú môcť diváci vo Fontáne pozrieť 1. júna.

„Program zverejníme aj prostredníctvom sociálnych sietí v najbližších dňoch,“ povedal riaditeľ MsKS Peter Sedláčik a dodal, že tento týždeň spustili informovanie verejnosti cez facebook aj instagram.

Zvlášť potrebné je podľa neho využívanie sociálnych sietí v súčasnej situácii, kedy sa postupne začínajú uvoľňovať opatrenia. „Nakoľko sa povoľujú hromadné akcie do 100 ľudí, považujeme za dôležité vopred informovať o podmienkach, v akých sa budú kultúrne podujatia konať,“ dodal P. Sedláčik s tým, že všetky podrobnosti budú známe v najbližších dňoch.


Prevádzky divadelných, hudobných, filmových a iných umeleckých predstavení sú súčasne povinné dodržiavať nasledovné:

– obmedziť predaj vstupeniek (miesteniek) tak, aby boli dodržané dvojmetrové odstupy sediacich divákov. Dvojsedačka alebo dve sedadlá vedľa seba môžu byť predané iba na požiadanie a to pre rodinných príslušníkov alebo pre partnerov,
– hygienické zariadenia prevádzky musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami,
zabezpečiť nefunkčnosť prístrojov, ktoré vytvárajú aerosól (napr. sušiče rúk),
– vykonávať dezinfekciu hygienických zariadení každú hodinu,
– pred každým predstavením vykonávať dezinfekciu dotykových plôch (kľučiek, držadiel, pultov),
– zakazuje sa predaj a konzumácia pokrmov alebo nápojov,
– vo foyeroch budú zrušené všetky miesta na sedenie (prenosné budú odstránené, pevné ohradené páskou). Návštevníci po zakúpení vstupeniek musia zaujať svoje miesto v sále,
– prevádzkovateľ zabezpečí aspoň jednu osobu, ktorá dohliada na dodržiavanie uvedených pravidiel
návštevníci sú povinní nosiť rúška.

Zdroj: UVZ SR


 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič