Karatistom z piešťanského klubu Seigokan sa darilo na majstrovstvách Slovenska

Uplynulú sobotu 7. decembra sa v Trnave konala najprestížnejšia súťaž všetkých slovenských karatistov, majstrovstvá Slovenska.

Súťaže sa zúčastnili aj najlepší karatisti z piešťanského klubu Seigokan: Annamária Valová, Filip Suchý, Bianka Suchá, Dominika Potroková, Samuel Potrok a Šimon Prievozník. Annamária ako jediná súťažila v kata (kadetky 14 – 15 r.). K medaile mala veľmi blízko.

V boji o tretie miesto prehrala 2:3 na vlajky. Na stupni víťazov stáli nakoniec iba kumiťáci. Bianka Suchá sa stala absolútnou víťazkou Slovenského pohára a bola jej odovzdaná krásna trofej. Avšak predviedla svoje kvality aj na tejto súťaži, kde súťažila v kategórii kumite juniorky 16-17 rokov do 53 kg. Vo veľmi stresujúcom zápase o tretie miesto sa jej podarilo v poslednej sekunde vyhrať.

Šimon Prievozník súťažil v kategórii kadeti 14-15r do 70 kg. Zápasil s istotou, rozvahou a pokojom. Dostal sa do finále, kde sa stretol s účastníkom ME. Skúsenejšieho súpera sa mu podarilo viackrát zhodiť na zem, čím si získal obrovský rešpekt divákov, trénerov i rozhodcov. Po vypršaní času zápasu bolo skóre v prospech súpera. Šimon obsadil druhé miesto.

Seigokan si domov priviezol dve veľmi cenné medaily – striebornú a bronzovú. Okrem toho i nádhernú trofej absolútnej víťazky SP. Klub bol veľmi blízko i k ďalšej medaile za kata. Fantastické výsledky karatistov Seigokan dokazujú, že patria medzi najlepších karatistov Slovenska, na ktorých sú ich tréneri právom hrdí.

Text a foto: Michal Babiar