Jesenný beh okolo Sĺňavy je po dlhšej prestávke späť

Obľúbené bežecké podujatie Onsemi Jesenný beh okolo Sĺňavy sa uskutoční v sobotu 15. októbra. Štart je naplánovaný na 11.00 h pri bufete Dino, ale registrovať sa treba s dostatočným predstihom.

Trasa behu vedie okolo vodnej nádrže Sĺňava a meria 12 km. Má asfaltový povrch, kategórie muži a ženy bežia celý okruh. Štafety sú jeho dĺžku rozdelia na polovicu, preto musia mať dvoch členov. Striedanie je na občerstvovacej stanici, kam bežcov organizátori dovezú. Členovia štafiet bežiaci prvý úsek sa však musia vrátiť „po vlastných“.

Jesenného behu okolo Sĺňavy sa môžu zúčastniť všetky vekové kategórie, od predškolákov až po seniorov. Dĺžka trate bude u detí prispôsobená ich veku.


Usporiadateľ: OZ Sĺňava Piešťany spolu s Atletický oddielom TJ Družba Piešťany
Termín: 15. októbra 2022
Miesto štartu: u DINA, val na priehrade Sĺňava
Prezentácia: v deň pretekov od 9:30 do 10:45 priamo na mieste štartu, u DINA prezentácia štafiet končí o 10:15
Štartovné: žiacke kategórie zdarma, ostatné kategórie 5 €, štafeta 8 € (spolu za oboch členov)
Popis trate: trať vedie po hrádzi okolo vodnej nádrže – Sĺňava – asfaltový povrch / kategória mužov a žien beží 1 celý okruh okolo Sĺňavy (cca. 12 km)
Kategórie / Dĺžka trate:
muži A, B a C (do 39, 40-49 a nad 50) 12 km (jeden okruh)
ženy (bez rozlíšenia veku) 12 km (jeden okruh)
Muži A – 1983 a mladší / Muži B – 1973 až 1982 / Muži C – 1972 a starší
najmladšie deti (rok.nar. 2010 až 2015) 200 m
predškoláci (rok. nar. 2016 a mladší) 100 m
+ štafeta – 2-členná štafeta (bez rozlíšenia členov) 12 km (spolu jeden okruh, odovzdanie pri vodno-lyžiarskom vleku, cca. po 5,5 km)
Štart: 11:00 hod. – štart muži + ženy + štafety – časový limit 1 hod. 15 min. po odštartovaní mužov a žien nasleduje štart detí
Pokyny pre štafety: je možné akékoľvek zloženie dvoch členov, striedanie je na občerstvovacej stanici (pri vodno-lyžiarskom vleku), organizátor zabezpečí odvoz členov štafety, ktorí pobežia druhý úsek na miesto výmeny (odchod z miesta prezentácie o 10:30 h), členovia štafiet bežiacich prvý úsek nemajú odvoz do cieľa zabezpečený (do cieľa sa musia prepraviť „po vlastných“)
Ceny: získajú prví traja v kategórii. Každý účastník obdrží občerstvenie – čaj, iontový nápoj (v cieli), obed. Výsledky budú vyhlasované priebežne, resp. po dobehnutí hlavnej kategórie.
Funkcionári: Michal Fiala – riaditeľ pretekov – tel. kontakt: 0908 / 437 110
Upozornenie: Preteká sa podľa pravidiel atletiky a týchto propozícií, pretekári štartujú na vlastné nebezpečenstvo, za plnej cestnej premávky na moste Piešťany – Banka a na vale (cyklisti, korčuliari, chodci), sú povinní dodržovať pravidlá cestnej premávky, pokyny usporiadateľov a sú povinní podriadiť sa rozhodnutiu rozhodcu a organizátorov. Organizátor nezabezpečuje prvú pomoc. Pretekári štartujú na vlastnú zodpovednosť. Organizátor nezodpovedá za odložené veci. Po dohode je možnosť cenné veci uschovať. Organizátor má právo použiť zvukové, obrazové a iné záznamy z preteku pre propagačnú činnosť.

Zdroj: OZ Sĺňava Piešťany