Jeseň v Piešťanoch je plná kultúrnych a športových podujatí

Kúpeľné mesto na Váhu a jeho okolie pripravilo návštevníkom bohatú jeseň plnú športových i kultúrnych podujatí. Prostredníctvom tlačovej správy o tom informuje oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Či už prídete do Piešťan na víkend alebo aj na dlhšie, nuda tu rozhodne nehrozí. Kým október sa tu niesol v znamení Medzinárodného filmového festivalu Astrofilm a Svetového dňa reumatizmu, november patrí divadlu, hudbe a športu.

Z plánovaných jesenných podujatí v Piešťanoch vyberáme:

slovenskú premiéru autorského predstavenia Bolka Polívku Klíště, ktorá sa uskutoční v rámci 21. Piešťanského randezvous, festivalu českého a slovenského umenia
– súťaž žien vo fitness Grand Prix Slovakia 2019
– koncert Richarda Müllera, Michaela Kocába a Ondřeja Soukupa
– vystúpenie súboru Lúčnica
– koncert Vojtěcha Dyka
– jazzové koncerty v La Musica
– Halloween Oldies Party v Esplanade Ensana Health Spa Hotel

Návštevníkom, ktorí chcú počas pobytu skombinovať kultúru so športom, ponúkajú Piešťany okrem iného výborné podmienky cykloturistiky, ktorá má na jeseň špeciálne čaro. Výbornými značenými cyklotrasami v okolí mesta sú napríklad Tematín, Bezovec alebo Marhát. Možnosti jesennej pešej turistiky v okolí Piešťan sú prakticky neobmedzené.

Ahoj nie je len pozdrav

Kto to má na bicykli rád aj s trochou adrenalínu, tomu je k dispozícii šesť bikerských trás rôznej náročnosti na kopci Ahoj nad Piešťanmi. Peší turisti tu môžu absolvovať komentovanú prechádzku so sprievodkyňou. Ahoj poskytuje priestor aj na ďalšie aktivity, napríklad horské kolobežky.

Špecialitou areálu je lyžovanie na tráve. Slovensko je veľmocou v tejto športovej disciplíne. Lyžovanie na tráve sa u nás začalo práve pri Piešťanoch, na svahoch Bezovec a Ahoj, ktoré sú uvádzané ako top európske svahy. Medzinárodná komisia FIS predbežne schválila, že v júni budúceho roka sa práve na kopci Ahoj uskutočnia seniorské majstrovstvá sveta v lyžovaní na tráve.

Zdroj: Tlačová správa – Rezort Piešťany Foto: Martin Palkovič