Ihrisko Inčučuna zbúrali, plánujú ho opraviť

Totem s podobizňou indiána, pod ktorým sa hrávalo množstvo piešťanských detí, chce Mesto Piešťany nechať zreštaurovať.

Ihrisko Inčučuna je už niekoľko mesiacov zatvorené. Radnica informovala, že odborníci ho vyhodnotili ako nebezpečné. Pracovníci Služieb mesta Piešťany dnes odtiaľ odstránili a odviezli drevené prvky, ale na nových sa deti budú hrať najskôr budúci rok.

Vlani si mesto objednalo projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu. Jej realizátorom bola firma Statikreal. Podľa zverejnenej objednávky za ňu samospráva zaplatila 2 260 eur.

Dnešné odstránenie hracích prvkov ešte neznamená začiatok rekonštrukcie. Mesto zatiaľ nevybralo firmu, ktorá ju bude realizovať. „Výstavba a verejné obstarávanie sa kvôli korona opatreniam presúva na ďalší rok,“ uviedol hovorca radnice Martin Ričány.

Ihrisko bude podľa jeho slov aj v budúcnosti vzhľadom pripomínať indiánsku osadu a v tomto duchu tam budú aj hracie prvky.

„Keramický totem tam aj nateraz zostáva. V ďalšej fáze by mal byť zreštaurovaný. Umiestnený bude v centre ihriska,“ dodal M. Ričány.

Po hracích prvkoch má byť demontovaný aj drevený plot. Trávnatá plocha bude potom pre verejnosť voľne prístupná až do začiatku výstavby nového ihriska.

 

Text a foto: Martin Palkovič