VIDEO: Chýbajú vám Zlaté stuhy? Navštívte Classic Car Museum

Druhý júnový víkend ma patriť Pieťanským Zlatým stuhám, ale kvôli pandémii koronavírusu organizátori toto podujatie odložili na budúci rok. O prehliadku automobilovej elegancie návštevníci a obyvatelia Piešťan napriek tomu neprídu. Historické vozidlá môžu obdivovať v Classic Car Museum v Moravanoch nad Váhom.

Vybrané exponáty verejne prístupnej zbierky starodávnych áut a motocyklov predstavuje vo svojom seriáli Piešťanské online potulky Mestská knižnica mesta Piešťany. Doteraz boli uverejnené dva diely.

Prvý je venovaný najstaršiemu exponátu múzea – Hupmobile model 20 Runabout má totiž už 111 rokov. V druhej časti autori videa predstavujú Packard SIX Series 3, ktorý bol vozidlom amerických prezidentov i gangstrov. Jednotlivé diely seriálu uverejňuje knižnica na svojom youtubovom kanáli vždy v piatok.

„Myšlienka múzea aj Zlatých stúh spočíva v tom, že približujeme istú formu histórie nielen obrazom, ale aj slovom. Ľudia sa môžu týchto áut dotknúť, vyfotiť sa s nimi, prípadne sa občas aj zviezť. To sú autá, ktoré sa páčia každému. Majú charakteristickú atmosféru, ktorú dopĺňa vôňa oleja a benzínu,“ povedal zakladateľ múzea Ján Horňák v rozhovore pre Novinky z Piešťany.

Classic Car Museum môžete navštíviť vždy vo štvrtok v čase od 14:00 do 18:00 h. Viac informácií nájdete na vcc-piestany.sk.

Text a foto: Martin Palkovič