Hokej: Piešťany budú mať opäť A-tím

Seniorský hokej sa do kúpeľného mesta vráti už v septembri, keď ŠHK 37 Piešťany nastúpia do tretej najvyššej súťaže. Úplne vylúčená nie je ani možnosť hrať 1. ligu.

Prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák v stredu 15. septembra pri odhalení pamätnej tabule Jozefa Gubalu na budove zimného štadióna povedal, ze urobí všetko pre to, aby naštartoval piešťanský seniorský hokej.

Dnes tieto slová doplnil o informáciu, že plánuje poskladať mužstvo, ktoré bude od septembra hrať 2. ligu.

Základom nového A-tímu by podľa jeho slov mohli byť piešťanskí hokejisti, ktorí teraz hrajú v iných mestách. „Najskôr budeme kontaktovať mladých hráčov, verím, že dokážeme dať dohromady zaujímavé družstvo,“ uviedol J. Lušňák.

Pri tejto príležitosti klub zverejnil aj podoby nových dresov, v ktorých by mali piešťanskí hokejisti hrávať. Zdobí ich známe logo s hlavou havrana, ktoré prešlo miernou obmenou.

Prezident klubu tiež opatrne pripustil, že Piešťany by mohli v septembri štartovať aj v 1. lige, ale len v prípade, že v nej bude viac voľných licencií.

Po extralige ide o druhú najvyššiu slovenskú súťaž. Aktuálne ju hrá desať tímov a družstvo hráčov do 18 rokov.

V prípade, že by sa v nasledujúcej sezóne mohlo do 1. ligy dostať viac klubov, ŠHK 37 Piešťany sa o to podľa slov Jaroslava Lušňáka pokúsi, „aj keď pozíciu na to máme najhoršiu.“

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič