Hádzanárov z MHK Piešťany čaká Ligový pohár

V poslednom kole nadstavby sa stretli družstvá, ktorých postavenie v tabuľke sa po tomto zápase už nemohlo zmeniť. Hráči MŠK Považská Bystrica zobrali zápas ako prípravu na semifinále Slovnaft Handball Extraligy a domáci Piešťanci ako prípravu na Ligový pohár, do ktorého postúpili z prvého miesta.

Samotný zápas bol od začiatku vyrovnaný a obidve družstvá sa prezentovali peknou útočnou hrou. Piešťany začali  výbornou obranou a len niekoľko chýb pri rýchlych protiútokoch im zabránili ísť do vyššieho vedenia ako len o gól.

V druhej polovici prvého polčasu MŠK využil dve vylúčenia na strane domácich na vybudovanie si dvojgólového náskoku. Už už sa družstvá chystali na polčasovú prestávku, keď necelé dve minúty pred koncom za stavu 14:12 pre Považskú Bystricu vypadol v časti Piešťan elektrický prúd.

Ani po hodinovom čakaní (podľa pravidiel hádzanej) k obnove dodávky elektrickej energie nedošlo a preto tento zápas rozhodcovia ukončili. O definitívnom výsledku stretnutia rozhodne Športovo – technická komisia Slovenského zväzu hádzanej.

„Jediná škoda je, že sme nedokázali dotiahnuť do konca rozprávkový sen o semifinále. Boj o 5. až 8. miesto je pre nás úspechom. Ideme bojovať o Ligový pohár,“ povedal tréner MHK Piešťany a dodal, že tím ide aj do ďalšej extraligovej sezóny, ale je zatiaľ otázne v akom zložení.

V zápasoch o Ligový pohár budú hádzanári z MHK Piešťany súperiť s HK Agro Topoľčany, HC Sporta Hlohovec a ŠKP Bratislava. Bude sa hrať vždy doma aj vonku.

Zostava MHK: Brankári – Meluš Michal, Kapša Jozef, Drahovský Denis.

Hráči – Minarovský Michal 3, Bočkay Ľubomír 1, Michalka Dávid 3, Laho Tomáš ,Szapu Viktor , Polakovič Pavol 4, Majerník Marcel, Kotula Peter, Macek Marcel, Stano Tomáš, Halo Lukáš 1, Jaššo Marián

Text: MHK Piešťany, MP Foto a video: Martin Palkovič