Hádzaná: Útok na štvrté miesto sa Piešťanom podaril

Víťazstvom na palubovke Topoľčian piešťanskí hádzanári v tabuľke preskočili svojich hostiteľov a patrí im štvrté miesto. HK AGRO Topoľčany – MHK Piešťany 26:28 (10:15).

Hostia z Piešťan začali včerajší zápas lepšie a zdalo sa, že bude mať podobný priebeh ako ten pred mesiacom, keď sa im podarilo v Diplomat aréne nad HK Agro Topoľčany jednoznačne zvíťaziť.

Dôležitosť tohto zápasu však začala zväzovať Piešťancom ruky a často predbiehali v strate gólovým príležitostí a robili množstvo technických chýb. Opäť ich však v bráne podržal Michal Meluš a aj vďaka nemu skončil polčas 10:15.

Po zmene strán hostia pokračovali v nie príliš dobrom výkone a Topoľčany zacítili šancu bodovať. Náskok Piešťan znížili a v nasledujúcej fáze zápasu obe strany bojovali o každú loptu. Hosťom sa však podarilo udržať náskok. Strelecky explodoval David Michalka (na snímke), ktorý konto domácich zaťažil 11 gólmi. Vďaka víťazstvu 26:28 sa Piešťany po 7. kole posunuli na štvrté miesto v tabuľke Slovnaft Handball Extraligy.

HK AGRO Topoľčany – MHK Piešťany 26:28 (10:15)

Najbližšie sa hádzanári MHK Piešťany predstavia v Diplomat aréne 24. marca. Ich súperom budú aktuálni majstri z Tatrana Prešov.

Zostava Piešťany: Kapša, Drahovský, Meluš,- Minarovský 1, Bočkay 4, Michalka 11, Salvata, Laho 5, Rakús 2, Szapu, Polakovič 4, Majerník, Kotula, Stano, Halo 1, Jaššo.

Zdroj: MHK Piešťany Foto: Martin Palkovič