Hádzaná: Piešťany tesne prehrali s Bratislavou

Necelé tri stovky divákov sledovalo v nedeľu večer zápas 15. kola Slovnaft Handball Extraligy, v ktorom MHK Piešťany podľahli konkurentovi o prvú šestku ŠKP Bratislava 20:21 (9:10).

Domáci sa v úvode zápasu dostali do vedenia, ale hostia to tak dlho nenechali. Nasledoval ďalší zvrat, keď hádzanári Piešťan viedli 9:6, ale náskok sa im opäť nepodarilo udržať a na konci prvého polčasu viedli Bratislavčania 9:10.

Do druhej polovice lepšie vstúpili domáci vyrovnávacím gólom, krátko potom opäť vyhrávali, ale náskok si neudržali. V závere sa snažili vybojovať aspoň bod, v 59. minúte znížil Rakúz na 20:21, ale potom sa už Piešťancom podarilo iba dvakrát trafiť bránku.

Zápas prehrali napriek skvelej atmosfére, ktorú im vytvorilo domáce publikum. Tímu MHK Piešťany aktuálne patrí piata priečka v tabuľke.

„Zápas nám vôbec nevyšiel, nedokázali sme sa presadzovať proti agresívnej obrane Bratislavčanov, nehrali sme svoju hru, nepresadzovali sme sa po kombináciách. Je nám ľúto, že sme si skomplikovali boj o prvú šestku a mrzí nás aj prehra pred fantastickými divákmi. Teraz budeme musieť zabojovať v Šali a potom doma proti Topoľčanom,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko