Hádzaná: Mladšie žiačky MHK Piešťany vyhrali v Cíferi

Piešťankám nevyšiel úvod sobotného zápasu, keď kvôli vlastným chybám strácali loptu a nedokázali vystreliť. Neskôr sa však proti rešpektovaným súperkám presadili a z Cífera priviezli dva body. TJ SOKOL Cífer – MHK Piešťany: 7:16 (3:6).

,,Vedeli sme, že Cífer minulý rok krajskú súťaž vyhral a preto sme očakávali ťažký zápas. Až na tri chyby pri odrazenej lopte od brankárky bola naša obrana slušná. Naše dievčatá vôbec nepúštali súperky do vyložených šancí a preto boli nútené strieľať z diaľky, ale naša brankárka tieto strely vedela kryť,“ povedal k zápasu tréner Piešťan Eduard Ochotnický.

V útoku sa podľa jeho slov Piešťanky na začiatku trápili, neskôr však už lopty prestali strácať a darilo sa im prechádzať cez obradu do rýchlych protiútokov, z ktorých skórovali.

„Druhý polčas sme už nastúpili s hrou v útoku akú si predstavujem. V prvých desiatich minútach druhého polčasu, kedy sme vyhrali túto časť 1:8, sme prakticky rozhodli zápas. Mohli si tak opäť zahrať všetky dievčatá a naberať skúsenosti,“ dodal tréner.

Zdroj: MHK Piešťany