Hádzaná: Dorastenky MHK Piešťany prehrali v Bánovciach nad Bebravou

V dohrávke 7. kola cestovali piešťanské dorastenky k tretiemu družstvu súťaže s cieľom zabojovať o čo najlepší výsledok.

Domácim od začiatku lepšie vychádzala streľba a obrana, z ktorej trestali každú jednu chybu gólom do rozhádzanej obrany Piešťan. V 10. min. domáce viedli 9:3. Po oddychovom čase zlepšili Piešťany hru v útoku a postupne ukrajovali z náskoku domácich a v 20. min. bolo 12:11. Záver polčasu však lepšie zvládlo vekovo staršie a skúsenejšie družstvo domácich a pri vylúčení Múčkovej odskočilo na 17:12.

V druhom polčase Piešťany bojovali aj napriek dvom vylúčeniam Múčkovej / 35. min. – červená karta za tretie vylúčenie/. Držali sme prijateľný výsledok až do 36. min. – 21:16. Od tohto okamihu sa už strelecky za hostí presadzovala len Brandhuber. Domáce plne využili svoju fyzickú a hernú prevahu a pomaly navyšovali vedenie vo svoj prospech – v 51. min. bolo skóre 30:18. V slušnom a bojovnom stretnutí bolo pomerne veľa vylúčení na oboch stranách. V závere zápasu si na krídle zahrala aj brankárka Barlová. Domáce hráčky nakoniec zvíťazili 34:23.

Bánovce nad Bebravou – MHK Piešťany 34:23 /17:12/

Zhodnotenie trénera: Do Bánoviec sme išli so zámerom odohrať čo najlepší zápas . V tomto zápase sme hrali trošku v improvizovanej zostave. Odohrali sme celkom dobre prvý polčas. Fungovala nám obrana, za ktorou dobre chytala Barlová. Rozdiel v skóre bol spôsobený našimi chybami v útoku, ktoré súper trestal rýchlymi gólmi, naopak, mi sme v dnešnom zápase nedali ani jeden takýto gól. Našu hru ovplyvnila skorá červená karta za dva hlúpe fauly v priebehu 3 min. Múčkovej, ktorá potom chýbala aj v obrane a útoku. Škoda, dnes sa nám nedarila streľba z krídiel a tie góly nám chýbali. Strelecky dnes ťahala najmä Brandhuber s 15 gólmi, no aj jej v závere dochádzali sily. Dobrý zápas odohrala Miklušáková, Zigová aj Noskovičová. V závere zápasu išla do bránky Nicol Múčková a predviedla zopár dobrých zákrokov. Dnes sme prehrali s fyzicky a herne lepším súperom a aj takéto zápasy nás posúvajú ďalej. Posledný zápas odohráme doma v piatok 20.5.2022 – o 18:20 hostíme Lehnice.

Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 2, Miklušáková 1, Samuhelová, Noskovičová, Kopálová 4, Zigová 1, Brandhuber 15