Futbal: Piešťany zažili malý futbalový sviatok, ale na Dunajskú Stredu nestačili

Druhé kolo Slovnaft Cupu pripravilo pre Piešťany toho najťažšieho možného súpera. Líder Fortuna ligy z Dunajskej Stredy momentálne vedie najvyššiu slovenskú súťaž o osem bodov pred druhým Slovanom Bratislava. Domáci celok však pred 650 divákmi nechcel pôsobiť odovzdaným dojmom.

Výkop zápasu patril hosťujúcim hráčom, ktorí nastúpili v čierno-šedých dresoch. Hneď v úvode mali však možnosť zahrávať štandardku, no lopta skončila vysoko nad bránou.

Hra sa postupne presunula na polovicu domácich, keď v tretej minúte Budka ešte zachytil nájazd Niculaescu, no po individuálnej akcii Sebastiána Nebylu prvýkrát vyťahoval loptu zo siete.

Tlak hostí pokračoval aj naďalej a v 20. minúte nechytateľne z dvadsiatich metrov trafil Andrej Fábry. Budka si postupne pripísal úspešné zákroky pri Šanciach Nebylu a Nicolaescua či Andzouana.

V 37. však hostia strelili tretí gól, keď do odkrytej časti bránky trafil Yhoan Andzouana. V 40 minúte po faule na korca mali Piešťany nebezpečnú štandardnú situáciu, ale Glos trafil iba do stredu brány, kde na ňu čakal Száraz.

Druhý polčas začali aktívnejšie domáci, keď Kusého pekný strelecký pokus skončil na brvne, odkiaľ sa lopta odrazila späť do hry. Z voleja ju Braniša poslal do siete, no radosť fanúšikom pokazila zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu, ktorý odmával ofsajd.

Piešťany začali útočiť aktívnejšie, už o dve minúty strieľal Korec, ale nepresne. Postupne sa hra vyrovnala a presunula na polovicu Piešťan.

V 57. minúte Budka nádherne vyrazil loptu na bránkovej čiare, no o minútu neskôr si Ion Nicolaescu narazil loptu s Friedem a zakončil do siete. Budka po štvrtom strelenom góle prepustil miesto svojmu náhradníkovi Červenkovi, ktorý už o tri minúty vyťahoval loptu zo siete, keď sa presadil Sainey Njie. Hra už stratila na obátkach, obe mužstvá prestriedali a vyzeralo, že sa bude iba dohrávať.

Akcia dvoch striedajúcich hráčov však mala efekt, keď Sommer prehoodil loptu na Šveca, ten sa s ňou dostal do pokutového územia a naservíroval ju Dominikovi Veselovskému, ktorý po zemi zakončil a strelil šiesty gól Dunajskej Stredy.

Skóre uzavrel Jorge Mendez, ktorý kľučkou pomýlil Modroviča a loptu z uhla z ľavej stany napálil pod brvno. Záver zápasu patril domácim i hosťujúcim fanúšikom, ktorí spoločne vytlieskali oba tímy.

„Veľká škoda, že zápas sa nehral v auguste, keď bol oveľa väčší záujem divákov – my sme boli oveľa viac kompletní, keďže dnes nám chýbali traja hráči zo základnej zostavy a ďalší dvaja nastúpili po dlhšej pauze, čo bolo vidieť. Súperovi sme zápas chceli oveľa viac znepríjemniť a sťažiť. Prejavil sa však rozdiel v kvalite. Hráči, ktorí za Dunajskú stredu nastúpili boli veľmi vyspelí a chceli sa ukázať. My sme naopak strácali veľa lôpt. Podržal nás brankár Budka. Škoda, že sa nám nepodarilo na začiatku polčasu streliť gól, ktorý by bol pre chlapcov povzbudením. Výsledné skóre je tak pre nás trošku kruté. Sme radi, že sa nik nezranil a verím, že si chlapci s chuťou zahrali proti takému kvalitnému súperovi – viacerí po prvý krát – a mali pekný zážitok. Mohli sme vidieť, na akej úrovni sa hrá TOP futbal na Slovensku,“ zhodnotil zápas tréner PFK Piešťany Cyril Stachura.

PFK Piešťany – FC DAC Dunajská Streda 0:7 (0:3)

Góly: 13. Nebyla, 20. Fábry, 37. Andzouana, 59. Nicolaescu, 62. Nije, 75. Veselovský, 83. Mendez

Text: TK PFK Piešťany Foto: Martin Palkovič