Futbal: Piešťany si zahrajú s Dunajskou Stredou, fanúšikovia chcú vytvoriť kotol

AKTUALIZOVANÉ: Slovenský futbalový zväz oznámil, že zápas PFK Piešťany – DAC Dunajská Streda je odložený na neurčito. Viac informácií nájdete na tejto adrese.

V stredu 19. augusta príde do Piešťan v rámci pohárového zápasu súper z Dunajskej Stredy. Piešťany tak v druhom kole po mnoho rokoch privítajú elitného súpera, ktorý je v tomto roku považovaný za najväčšieho vyzývateľa Slovana Bratislava v boji o celkový triumf.

Rezervácia vstupeniek prebieha na stránke pfkpiestany.sk až do nedele. V pondelok medzi 10.00 a 20.00 h si fanúšikovia môžu prísť vyzdvihnúť rezervované vstupenky. Ostatné sú k dispozícii v predpredaji počas utorka a stredy.

Predstavitelia Dunajskej Stredy zatiaľ nespresnili či sa chystajú fanúšikovia zo Žitného ostrova.

S iniciatívou vytvoriť kotol prišla skupina miestnych fanúšikov z Piešťan a okolia. Ich cieľom je slušne a vytrvalo fandiť a byť  „dvanástym hráčom“.

Na čele iniciatívy stojí Filip Foltýn, ktorý na sociálnej sieti spravil udalosť, kde pozýva do kotla všetkých záujemcov o fandenie – vrátane malých i veľkých.

„S kamarátmi sme dostali nápad, že zorganizujeme kotol a poženieme hráčov za dobrým výsledkom. Boli by sme radi, keby si aj ty prišiel do kotla, zavolal svojich kamarátov a spolu by sme vytvorili atmosféru, ktorú by hráči určite ocenili,“ píše sa na pozvánke udalosti.

Klub PFK Piešťany zasponzoroval túto iniciatívu kúpou bubna a rapkáčov. „Týmto by som rád pozval všetkých nadšencov futbalu alebo športu, aby si našli cestu na štadión a prišli povzbudiť našich hráčov v boji o čo najlepší výsledok,“ povedal prezident PFK Piešťany Ján Stachura.

Do tretieho kola Slovnaft Cupu postúpi víťaz stretnutia. Po prípadnej remíze po 90 minútach budú nasledovať pokutové kopy.

Zdroj: Tlačová správa – PFK Piešťany