Futbal: Muži vyhrali šiestu ligu

V zápase 26. kola privítali Piešťany na domácej pôde tretí tím tabuľky zo Zelenča. Posledný zápas v sezóne sa už od prvých minút niesol v znamení eufórie. 720 divákov si už v 4. minúte mohlo vychutnať gólovú strelu kapitána Glosa, a keď o pár minút neskôr zabránil gólu krásnym zákrokom po odpískanej penalte domáci brankár, atmosféra stúpala. Pred koncom prvého polčasu zvýšil na 2:0 Marin Gula.

Cez polčas prebehla penaltová súťaž, keď si zájazd pre dve osoby od CK Superfanúšik do Mníchova na AUDI CUP vystrielal divák Žigo. V následnej tombole získali ďalšie ceny od klubu PFK Piešťany, CK Superfanúšik či Piešťanského pivovaru ďalší diváci. Druhý polčas začal spŕškou striel i gólov.

V 46. minúte strelil  svoj druhý gól Martin Gula, v 60. minúte Glos a o 3 minúty po góle Juraja Štefanku svietilo na tabuli skóre 5:0.  Gólostroj sa nezastavil a dva góly pridal Adam Kusý, jeden Juraj Braniša a v 80. minúte uzavrel skóre duelu Gula, ktorý skompletizoval hetrik.

Po zápase začali majstrovské oslavy priamo na ihrisku a trvali až do neskorých večerných hodín. Odovzdať ceny prišli zástupcovia oblastného futbalového zväzu. Počas zápasu boli vymenované nominácie trénerov do ankety Najlepší futbalista Piešťan, za ktorých sa v jednotlivých kategóriách dá hlasovať na webovej stránke PFK Piešťany.

Muži 26. kolo Piešťany – Zeleneč 9:0 (2:0)

Góly: 4., 60. Jozef Glos, 44., 46., 80. Martin Gula, 63. Juraj Štefanka, 66., 87. Adam Kusý, 74. Juraj Braniša

Zostava 26. kola: Budka (J.Gula 84)- Modrovič, Polačik, Hutár, Žák (Szabo 57),J.Štefanka (Miškech 67), D.Štefanka, Glos, Kusý, Braniša (Kollár 75), Gula (Doktor 82).

Martin Krajčovič, tréner:  Od úvodu stretnutia sme sa chceli pred peknou diváckou kulisou prezentovať pekným futbalom a urobiť posledný krok k nášmu cieľu –  postupu do piatej ligy. Chalanom zápas chutil a užívali si celých deväťdesiat minút stretnutia. Chcem sa všetkým chlapcom, čo zasiahli do zápasov, poďakovať a pogratulovať k postupu. Treba poďakovať aj môjmu asistentovi Szilovi Petényimu a manažérovi A mužstva Michalovi Krajčovičovi a celému vedeniu klubu za vytvorené podmienky pre naše napredovanie.

Starší dorast 5. kolo nadstavba – dohrávka Karlova Ves – Piešťany 1:3 (1:1)

Góly: 12. Marko Mifkovič – 38., 86. Filip Korec, 48. Denis Horil

Zostava: Červenka – Sedláček, Polačik, Rusnák, Stanek – Horil (Valo), Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Korec (Salviany) – Hlbocký

Zápas sme zvládli výsledkovo aj herne. Domácich sme prakticky k ničomu nepustili. Naša túžba za víťazstvom gradovala v druhom polčase, keď sme boli nebezpeční najmä v krídelných priestoroch Denisom Horilom a Filipom Korecom, ktorí napokon aj strelili svoje góly po únikoch z krídla. Naše v íťazstvo mohlo byť aj výraznejšie, ale svoje ďalšie „tutovky“ sme nepremenili. Pochváliť musím aj našu dobre organizovanú obranu, cez ktorú sa domáci absolútne nevedeli presadiť.

Starší dorast 9. kolo nadstavba Gabčíkovo – Piešťany 3:2 (2:1)

Góly: 8. Štefan Fulop, 45. Ladislav Puha, 63. Mate Vilagi – 21. Juraj Hlbocký, 88. Filip Korec

Zostava: Gavač – Valo, Sedláček, Rusnák, Stanek  – Korec, Horil, Prelovský, Bušík, Sloboda – Hlbocký

Do Gabčíkova sme prišli bez viacerých hráčov základného kádra, keď z objektívnych dôvodov s nami necestovali Paťo Polačik, Jurko Štefanka, Maťo Strelec, Jakub Lenovský, Zdeno Majtényi, Sebo Ozimák, Čipso Salviany a Aďo Valovič. Príležitosť tak dostali chlapci z kategórie U17 – Jurko Valo, Oliver Bušík, Samko Sloboda a Jurko Hlbocký. Zápas sme odohrali bez striedania v dobrom tempe po celých 90. minút. Počas celého zápasu sme boli domácemu favoritovi úplne vyrovnaným súperom, pri troške šťastia sme mohli priviesť z Gabčíkova aj nejaké body, pričom zápasu by svedčala remíza, ktorá by bola spravodlivým vyjadrením pomeru síl na ihrisku. Napriek prehre som spokojný s výkonom chlapcov, osobitne ma potešilo, že aj chlapci z U17-ky boli plnohodnotnými členmi základnej zostavy, nebolo na nich vidieť, že v tejto vekovej kategórii ide o ich prvé kontakty s touto súťažou. Mrzia ma prvé 2 góly v našej sieti, ktoré boli z kategórie lacných. Škoda taktiež niektorých našich nedotiahnutých sľubne sa vyvíjajúcich akcií, keď najmä samostatný nájazd Jurka Hlbockého a individuálna akcia Olivera Bušíka si zaslúžili byť gólové. Ale opakujem s úrovňou zápasu z našej strany, s bojovnosťou, nasadením, tempom hry a obetavosťou môžem jednoznačne vysloviť spokojnosť.

Mladší dorast 5. kolo nadstavba – dohrávka Karlova Ves – Piešťany 1:3 (1:1)

Góly: 12. Marko Mifkovič – 38., 86. Filip Korec, 48. Denis Horil

Mladší dorast 9. kolo nadstavba Gabčíkovo – Piešťany 3:2 (2:1)

Góly: 8. Štefan Fulop, 45. Ladislav Puha, 63. Mate Vilagi – 21. Juraj Hlbocký, 88. Filip Korec

Starší žiaci 29. kolo Piešťany – Sereď 1:3 (0:1)

Góly: 5. Dominik Beňuš, 59. Ján Záhorák (vl), 60. Matej Franta, 62. Timotej Hodúr

Zostava 29. kola:    Maliga -Ocelka ,Sadibol, Urban , Pomajbová – Rolinec, Vatrt, Labat – Babečka, Vyhlídal, Modrovič ( Petényi, Šaulik, Sándor, Žažo, Vizina

Cyril Stachura, tréner:  V zápase dvoch mužstiev z čela tabuľky sa hral iba priemerný futbal. Nám v tomto zápase chýbalo niekoľko kľúčových hráčov, čo fyzicky dobre disponovaní hostia využili už v 4. minúte na strelenie vedúceho gólu. Postupne sa hra vyrovnala, ale väčšie šance si nevypracovalo ani jedno družstvo. V druhom polčase po určitých zmenách v zostave sa naša hra zlepšila, dokázali sme vyrovnať v 54. minúte Modrovičom. O pár minút netrafil Petényi úplne prázdnu bránku. Tak platilo staré futbalové príslovie, že nedáš – dostaneš. Namiesto toho, aby sme my išli do vedenia, nám súper streli dva lacné góly, na ktoré už nebol čas reagovať.

Mladší žiaci 29. kolo Piešťany – Sereď 10:0 (4:0)

Góly: 14. Filip Fodrán, 15., 19., 35., 40. Samuel Hesko, 21., 49., 50., 57. Filip Gregorovič – Michal Beňo (vl.)

Zostava 29. kola: Marek, Varačka, Košinár, Pernisch, Glos, Gregorovič, Petényi, Badáň, Fodrán, Gregorovič, Hesko, Gábor, Bajzík, Franko, Rolinec, Macek, Radovič, Gešvandtner, Gvozdenovič

Ján Stachura, tréner: V zápase so slabším súperom sme nasadili širší káder, kedy každý dostal dostatočný priestor na ihrisku. Na moje veľké potešenie chlapci sa chopili príležitosti a predviedli veľmi dobrý výkon, ktorý korunovali vysokým víťazstvom, prvým dvojciferným v sezóne. Takisto sme dosiahli míľnik 100 gólov a dostali sa týmto víťazstvom na štvrté miesto tabuľky, čo je najlepšie umiestnenie žiackeho družstva za posledné roky. Takže z mojej strany zo zápasom v každom ohľade spokojnosť.

Starší žiaci B 22. kolo Piešťany – Veľké Orvište 3:4 (1:2)

Góly: 27., 57. Jozef Rolinec, 43. Filip Košinár – 20., 63. Tadeáš Hlinka, 28. Krisitán Švorc, 49. Kamil Toráč

Text a foto: MB/TK PFK