Funny Faces na Dni otvorených ateliérov v Arte

Deň otvorených ateliérov, ktorý sa uskutoční v sobotu 4. júna v kultúrno-kreatívnom centre Arta, zavŕši koncert kapely Funny Faces.

Fanúšikovia melodického indie rocku sa môžu tešiť na podmanivý spev a vyzretý zvuk popretkávaný nostalgickými momentami. Členmi piešťanskej kapely Funny Faces sú Marko Manas, Michal Kvak, Ján Lednický a Pavol Kvak. Na svojom debutovom albume spolupracovali s Markom Santangelom, ktorého meno je spojené s tvorbou takých hudobníkov ako Red Hot Chili Peppers, Frank Ocean či Micheal Jackson. Dance Dance je skladba z albumu My Odds and Ends a zároveň to, čo budete chcieť robiť, keď sa spojí hudobná nálož a chémia tejto kapely.

Koncert je súčasťou Dňa otvorených ateliérov, v rámci ktorého Arta odhalí príbeh továrne na cukrovinky a čokoládu. Počas celodenného podujatia budú môcť návštevníci spoznať nielen celú budovu a jej históriu, ale aj samotné ateliéry, ktoré si v nej našli svoje zázemie. V bývalých výrobných častiach budovy nájdete ateliér keramiky, šperku, architektúry či knižné vydavateľstvo.

„Okrem programu sa budú môcť návštevníci prejsť všetkými priestormi Arty a pozrieť sa, čo sa nám za tých pár mesiacov podarilo z rokmi opusteného miesta vytvoriť. Za relatívne krátky čas sme museli zvládnuť pomerne veľa. Rukami (doslova) nám prešla rekonštrukcia objektu o rozlohe 3000m2 a stále nie sme na konci. Už teraz ale vidieť kus práce, ktorý je za nami. Súčasťou tohto dňa bude aj výstava, ktorú chceme venovať pani Judite Sternovej, vnučke jedného z pôvodných majiteľov Arty, pána Ferdinanda Komloša. Tá nás nedávno navštívila priamo v Arte. Sme radi, že môžeme aspoň sčasti priblížiť príbeh majiteľov tejto továrne,“ povedala riaditeľka kultúrno-kreatívneho centra Dominika Rusnáková.

Vstupné na celé podujatie vrátane koncertu je symbolické 1 euro.

Program:

10.00 – 18.00 Otvorené ateliéry, lokálny dizajn, prehliadky ARTY
10.00 – 19.00 Výstava „Príbeh továrne“
13.00 – 16.00 Voľná tvorba, „Chemigram“ s Emou Lančaričovou
16:00 – 17.00 prezentácia + diskusia so zakladateľmi
kultúrno-kreatívneho centra ARTA (Dominikou Rusnákovou, Palom Pilařom,
Peťom Dvorským) a županom Trnavského samosprávneho kraja, Jozefom
Viskupičom
19.30 Koncert Funny Faces

Zdroj a foto: KKC Arta