Floreát má mať do Vianoc supermarket

Prestavbou hotela Atóm sa rozšíri občianska vybavenosť blízkej obytnej štvrte. Projekt Floreát Ideapark che mať investor hotový do konca tohto roka.

Na križovatke Krajinskej cesty a Dlhej ulice vyrastá multifunkčná budova, v ktorej bude okrem kancelárií, apartmánov a reštaurácie aj supermarket. Ten majú obyvatelia Floreátu a Juhu najbližšie v Auparku alebo na sídlisku Adam Trajan.

Na prízemnom podlaží bývalého hotela Atóm bude podľa Mariána Škorníka predajňa siete Billa. Zástupca investora projektu Floreát Ideapark pre zpiešťan.sk ďalej potvrdil, že výstavba má byť hotová v druhej polovici tohto roka. Nové priestory chcú otvoriť do Vianoc.

Podľa informácií zverejnených na web stránke projektu bude v budove sídlo poradenskej spoločnosti VGD Slovakia, ktorá za prestavbou bývalého hotela stojí. Vzniknúť tam má aj coworkingové centrum a ďalšie biznis priestory, ktoré je možné prispôsobiť potrebám budúcich nájomcov.

Parkovisko patriace k budove má naplánovaných 78 miest. Časť pozemkov určených na tento účel kúpil investor od mestskej samosprávy pred dvoma rokmi. Poslanci vtedy dostali prísľub, že okolie zostane čo najviac zelené.

„Nie je to projekt, ktorý postavíme, predáme a zmizneme. Urobíme všetko preto, aby to miesto bolo reprezentačné a ľudia sa tam dobre cítili,“ povedal v septembri 2016 na rokovaní mestského zastupiteľstva Marián Škorník.

Názov projektu odkazuje na Ľudovíta Wintera, ktorý chcel na území dnešného Floreátu vybudovať novú záhradnú štvrť s kostolom a školou. Svetová vojna a nástup totalitného režimu mu však nedovolili tento nápad v plnej miere realizovať.

Text a foto: Martin Palkovič Vizualizácia: floreat-ideapark.sk