Florbal: Juniori FBC Páv čakajú v extralige dva domáce zápasy

Nováčikovia juniorskej florbalovej ligy odohrajú prvý zápas v piešťanskej Diplomat aréne v sobotu 14. septembra. O 11.00 h nastúpia proti Snipers Bratislava. V nedeľu o 10.00 si zmerajú sily s Tsunami Záhorská Bystrica.

Piešťanskí juniori majú za sebou dôkladnú prípravu, povedal pre web stránku Slovenského zväzu florbalu ich tréner Michal Srnec: „Verím, že budeme viac než vyrovnaný súper a splníme cieľ, ktorým je dostať sa do play-off.“ Jeho zverenci odovzdávali na tréningoch maximum a majú výnimočnú šancu predviesť sa hneď v prvom zápase pred domácim publikom. Tréner preto verí, že s podporou fanúšikov sa im bude dariť ešte lepšie.

V sobotu o 11.00 h si juniori z FBC Páv zmerajú sily so Snipers Bratislava a už v nedeľu o 10.00 h nastúpia proti Tsunami Záhorská Bystrica. Aj tento zápas odohrajú v piešťanskej Diplomat aréne.

„Vieme, že nás čakajú veľmi silní a kvalitní súperi. My sa budeme snažiť odovzdať na ihrisku maximum a získať z každého zápasu nejaký bodík. Keď všetci hráči budú pracovať ako jeden tím, tak máme šancu na úspech.“

Piešťanskí florbalisti do 19 rokov počas sezóny 2018/2019 úspešne absolvovali mužskú ligovú súťaž ako prípravu na baráž o juniorskú extraligu. V základnej časti skončili na 1. mieste, pričom ich v semifinále vyradil tím, ktorý bude hrať mužskú extraligu.

Po aprílovom kvalifikačnom turnaji v Spišskej Novej Vsi postúpili florbalisti FBC Páv do juniorskej extraligy, ktorá je druhou najsledovanejšou súťažou na Slovensku. Hrajú ju len kluby, ktoré hrajú aj mužskú extraligu. Aj to hovorí o výraznom úspechu Piešťan.

„Účasťou v juniorskej extralige sa hráči dostávajú do hľadáčika pre juniorskú reprezentáciu, stávajú sa vyspelými hráčmi a sú pripravení hrať najvyššiu mužskú súťaž. Takíto hráči si ľahšie nájdu angažmán v zahraničných kluboch (Česká republika, Švajčiarsko, Fínsko či Švédsko), keďže sa po strednej škole hlásia na vysoké školy, pričom v zahraničí ako kvalitní florbalisti môžu získať štipendium,“ povedal v máji pre zpiešťan.sk prezident klubu Matúš Kromholc.

Text: Martin Palkovič Zdroj: szfb.sk