Film o Karlovi Gottovi nepremietne Dom umenia ani Kino Fontána

Vzhľadom na prísne hygienické opatrenia vstupujúce do platnosti v Českej republike, v dôsledku ktorých sa zatvárajú všetky kiná, bola zrušená slávnostná premiéra filmu Karel a toto rozhodnutie ovplyvnilo aj jeho uvedenie na Slovensku. Dokument o Karlovi Gottovi mali 15. až 19. októbra premietať aj v piešťanskom Dome umenia a v Kine Fontána.

Producenti filmu sa v nadväznosti na zrušenie českej premiéry rozhodli, že zastavia uvedenie tohto dokumentu aj na Slovensku.

„S ľútosťou vám musím oznámiť, že vzhľadom na nové opatrenia, ktoré dnes boli zavedené v Českej republike s platnosťou od 12. 10., som nútená slávnostnú premiéru i distribúciu filmu Karel odložiť na neurčito nielen u nás, ale aj na Slovensku,“ odôvodnila svoje rozhodnutie hlavná producentka Ivana Gottová.

Dodala, že jej manžel bol vždy srdcom česko-slovenský spevák a celý život vystupoval s rovnakou radosťou ako v Čechách, tak aj na Slovensku.

„Film Karel si preto zaslúži, aby bol slávnostne uvedený v oboch krajinách súčasne a podľa možností za priaznivejšej situácie. Verím, že to slovenskí priaznivci pochopia. Veľmi ma to mrzí, chcela som vás v týchto ťažkých časoch filmom Karel potešiť a povzbudiť, ale nedá sa nič robiť. Ako vieme, situácia je vážna a zdravie všetkých ľudí je na prvom mieste! Úprimne dúfam, že čoskoro bude príležitosť vám film predstaviť. Prajem vám všetkým pevné zdravie, pevné nervy a pozitívnu myseľ,“ uzavrela Ivana Gottová.

Zdroj: Tlačová správa – Bontonfilm