Festival Grape zverejnil prvé mená. Organizátori chcú, aby zostal pri Piešťanoch

Na piešťanské letisko sa po piatich rokoch vrátia Foals, ďalšími potvrdenými interpretmi sú kapely Daughter a Nothing But Thieves. Grape sa na svojom pôvodnom mieste uskutoční v roku 2020 naposledy. Z okolia Piešťan by však nemal odísť.

Organizátori festivalu Juraj Podmanický a Ján Trstenský dnes dopoludnia vo vysielaní Rádia_FM potvrdili, že majú vyhliadnuté miesto pri Piešťanoch, kde by sa mohol Grape konať aj v nasledujúcich rokoch. Na letisku ho usporiadajú naposledy 7. a 8. augusta 2020.

V novej lokalite je podľa ich slov nutné zaviesť siete a vysadiť stromy. „Je to výzva, na ktorú sa tešíme,“ povedali v Rádiu_FM s tým, že práce musia začať už na jar, aby stihli všetko do augusta 2021 pripraviť.

11. ročník podujatia, ktoré patrí k najlepším svojho druhu v celej Európe, sa bude niesť v znamení rozlúčky s letiskom. Podľa usporiadateľov to bude pestrá oslava plná dobrej hudby.

O to sa postará aj jedna z najžiadanejších kapiel od návštevníkov festivalu. Ide o anglickú indie-folkovú formáciu Daughter, ktorá získala množstvo pozitívnych hodnotení od hudobných kritikov už za svoj debutový album If You Leave. Nemenej úspešná bola druhá štúdiová nahrávka s názvom Not to Disappear. Daughter sa však preslávili aj vďaka emóciami nabitými živými vystúpeniami. Jedno z nich ponúknu aj na piešťanskom letisku.

Britská indie rocková kapela Nothing But Thieves vznikla v roku 2012 a doteraz vydala dva albumy. Ide o ďalšieho potvrdeného interpreta. Po vydaní debutu radila kritika Nothing But Thieves medzi kapely ako Royal Blood, hlavne kvôli dravému a ostrému zvuku. „My sme sa tak opäť snažili vypočuť vaše želania, a tak po troch rokoch, odkedy sme mali o túto kapelu záujem, sa nám ju podarilo priviesť na Slovensko,“ uviedli organizátori festivalu.

Z Britských ostrovov sú aj Foals, ktorí boli headlinerom prvého dňa festivalu Grape v roku 2015. Pre mnohých išlo o nezabudnuteľné vystúpenie, preto sa usporiadatelia rozhodli pozvať formáciu na čele s charizmatickým spevákom Yannisom Philippakisom aj na 11. ročník, ktorý bude rozlúčkou s letiskom, ale nie s Piešťanmi.

Text: Martin Palkovič Foto: František Halky Halás