Evu pripravujú na otvorenie pre verejnosť

Členovia športových klubov už môžu využívať kryté aj vonkajšie bazény, aj pre nich však platia viaceré obmedzenia. Vodnopólisti aktuálne vonkajší bazén kúpaliska Eva chystanú na novú sezónu.

„Zatiaľ nevieme kedy, ale Evu tento rok pre verejnosť chceme otvoriť,“ povedal pre zpiešťan.sk prevádzkar kúpaliska Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany. Podľa jeho slov v 50-metrovom bazéne zatiaľ netrénujú ani vodnopólisti. Všetko treba najprv pripraviť tak, aby boli splnené podmienky, ktoré stanovil Úrad verejného zdravotníctva SR.

Na ich základe majú od stredy 20. mája vstup do bazénov umožnený iba členovia športových klubov. Aj im musia zmerať telesnú teplotu a viesť o nich evidenciu. Prevádzka môže byť obnovená iba v prípade vyhovujúceho výsledku analýzy kvality vody.

Rovnaké podmienky musí splniť aj 25-metrový bazén v bývalom hoteli Sĺňava. Aj ten môžu nateraz využívať iba členovia športových klubov.

„Keď to všetko splníme, budeme čakať na možnosť otvoriť pre verejnosť,“ dodal prevádzkar kúpaliska Eva. Presný termín začiatku 86. letnej sezóny tejto piešťanskej legendy preto zatiaľ nie je známy. Podrobnosti o prípadnom ďalšom uvoľňovaní by mal Úrad verejného zdravotníctva SR zverejniť začiatkom júna.

Kúpalisko Eva patrí Slovenským liečebných kúpeľom Piešťany. S finančnou podporou radnice ho už roky prevádzkujú vodnopólisti.