Do Piešťanskej basketbalovej ligy sa zapojilo 90 detí

Dlhodobý projekt Basketbalového klubu mládeže Piešťany onedlho ukončí svoj 11. ročník. Finálový deň sa uskutoční 24. apríla v telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina.

„Nie je pravdou, že deti nechcú športovať. Pravdou je, že my – dospelí – im nevytvárame podmienky na športovanie. Ak ich však vytvoríme, tak záujem detí je obrovský. Preto ďakujem vsetínskym partnerom tohto projektu za dlhoročnú podporu a verím v mnohé ďalšie ročníky súťaže,“ zhodnotil organizátor Piešťanskej basketbalovej ligy Miloš Drgoň.

Podujatie podporuje mesto Piešťany, Trnavský samosprávny kraj, občianske združenie Zober loptu, nie drogy a Slovenská basketbalová asociácia. V sezóne 2016/17 sa od októbra do apríla zapojilo do tejto súťaže viac než 90 detí do 12 rokov.

V pondelok 24. apríla si o 5. miesto zahrajú Základná škola na Brezovej ulici a Cirkevná spojená škola. Bronz môžu získať Gymnázium Pierra de Coubertina alebo Základná škola na Mojmírovej ulici. O víťazovi aktuálneho ročníka sa rozhodne v zápase Základnej školy M. R. Štefánika a Základnej škol na Holubyho ulici.

Text: Martin Palkovič Foto: M. Drgoň