Dievčatá Kúpeľov vyplávali na BB Cupe sedem cenných kovov

Na významných medzinárodných pretekoch Banská Bystrica Cup sa zúčastnilo na Štiavničkách 20 klubov zo zahraničia a 36 domácich. Reprezentanti Kúpeľov sa v kvalitnej konkurencii nestratili.

Naša päťčlenná výprava sa v medailovej bilancii z päťdesiatich šiestich klubov umiestnila na peknom piatom mieste.

Medailové umiestnenie si vyplávali Sára Niepelová (na snímke vľavo) so ziskom zlatej medaily v disciplíne 400m polohový pretek. Dve strieborné medaile jej na krk zavesili v disciplínach 200m motýlik a 200 polohový pretek , kde sa umiestnila hneď za najväčšou hviezdou podujatia Zsuzsannou Jakabos z Maďarska. Bronzovú medailu vybojovala v disciplíne 400m voľný spôsob.

Talentovaná juniorská reprezentantka Olívia Ana Šprláková- Zmorová sa nestratila ani medzi seniorkami, keď si vyplávala 2. miesto v disciplíne 400 m polohový pretek a 3. miesto v disciplíne 400 m voľný spôsob.

Medzi juniorkami sa umiestnila na I. mieste v disciplíne 200m polohový pretek. Za disciplínu 400m voľný spôsob bola odmenená pohárom pre najhodnotnejší bodový výkon mladších junioriek.

Rebeka Buková stála v kategórii junioriek v disciplíne 100m znak tiež na zlatom stupienku. Medzi seniormi a juniormi sa nestratili ani Filip Lányi a Gabriel Ilončiak , ktorí obsadili piate miesta v znakových disciplínach.

Text: Radoslav Suchánek Foto: Darina Moravcová