Cyklobus do Karpát odštartoval sezónu cyklovýletov

Novinkou je nielen nová zastávka v Prietrži na Záhorí, ale aj možnosť požičať si elektrobicykel. Cyklobus bude jazdiť každú sobotu v máji, júni, júli a septembri.

V sobotu 7. mája vyrazil na svoju prvú jazdu v tejto sezóne obľúbený Cyklobus do Karpát. Cyklisti aj turisti sa odviezli na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť.

Soboty budú patriť cyklistike a turistike v Malých Karpatoch. Trnavský kraj zážitkov po minuloročnej úspešnej sezóne jesenných jázd Cyklobusu do Karpát prináša nové jazdy cyklobusu tentokrát už od jari.

„Po mimoriadne úspešnej minuloročnej sezóne a jej zhodnotení sme sa s projektom Cyklobus do Karpát rozhodli pokračovať. Reagujeme aj na požiadavky cestujúcich, preto sme vytvorili možnosť zapožičania elektrobicyklov a rozšírili sme napríklad aj počet zastávok o Prietrž. Zvýšili sme tak ponuku dostupných cyklotrás, ku ktorým cyklistov aj turistov pohodlne a bezpečne odvezieme. Som veľmi rád, že o službu je záujem vysoký a my môžeme rozvíjať cestovný ruch v kraji aj takýmto atraktívnym spôsobom,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Novinkou tejto sezóny Cyklobusu do Karpát je pre cestujúcich z Trnavy možnosť zapožičania elektrobicykla v požičovni bicyklov Mobility RM JET Trnava v rôznych veľkostiach a s kompletným vybavením.

„Táto novinka umožní aj starším alebo kondične menej zdatným cyklistom užiť si dlhšie trasy bez väčšej námahy a vyskúšať trend elektrobicyklov rozmáhaný v posledných rokoch. Počas minuloročnej jesennej sezóny previezol cyklobus desiatky cyklistov a turistov, aj preto sme pridali novú trasu a predĺžili sezónu od jari do jesene“ povedala Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj. Pri rezervácii miesta v cyklobuse je možné zaškrtnúť, že máte záujem o požičanie elektrobicykla a tento bude pristavený 15 minút pred stanoveným časom odchodu cyklobusu na Autobusovej stanici v Trnave.

Odchod cyklobusu zo železničnej stanice v Piešťanoch je vždy o 9.30 h. Od synagógy vo Vrbovom odchádza o 15 minút neskôr. Miesta je potrebné si vopred rezervovať.