Covid-19: ZŠ Brezová hlási koniec karantény

Od pozitívne testovaného žiaka sa nikto zo spolužiakov a učiteľov nenakazil. Na základe rozhodnutia úradu verejného zdravotníctva sa preto v piatok 25. septembra skončila karanténa.

„Tento pre školu priaznivý zvrat udalostí nastal na základe toho, že od prítomnosti pozitívne testovaného žiaka v škole uplynulo už 10 dní, čo je po novom dĺžka karantény v prípade, že sa neobjaví ďalší nositeľ vírusu z rovnakého prostredia, teda v našom prípade, z prostredia školy, ktorú dieťa navštevuje . Oznamujeme všetkým, že v našej škole skončilo nariadené karanténne opatrenie,“ informovala Základná škola na Brezovej ulici v Piešťanoch.

Spolužiaci žiaka, ktorý mal pozitívny test na ochorenie Covid-19 mali Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave nariadenú domácu karanténu od piatka 18. septembra. Práve na základe rozhodnutia RÚVZ sa môže škola vrátiť k normálnemu fungovaniu.

 

V piatok ešte platil upravený rozvrh, ale už v pondelok 28. septembra sa budú všetci žiaci učiť podľa bežného rozvrhu. V prevádzke je aj školský klub.

Ďalšou dobrou správou je, že v okrese Piešťany vo štvrtok nepribudol ani jeden nový prípad ochorenia Covid-19. Z celoslovenského pohľadu bol pritom počet nových prípadov rekordný.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič