Covid-19: Piešťanské cesty boli prázdne, chorých v okrese nepribudlo

Obmedzenie slobody pohybu, ktoré počas veľkonočných sviatkov nariadila vláda, skončí v pondelok o polnoci. Na Slovensku v nedeľu pribudlo 27 nových prípadov ochorenia Covid-19, ministerstvo eviduje aj nárast vyliečených.

Cesty boli dnes dopoludnia v Piešťanoch neobvykle prázdne. Zatvorené prevádzky, ale aj možnosť policajných kontrol primäli ľudí, aby na Veľkonočný pondelok zostali radšej doma. Hliadky stáli na hraniciach okresu, prechádzajúce vozidlá však kontrolovali len výnimočne.

V piešťanskom regióne je aj naďalej 13 prípadov ochorenia Covid-19, z toho 9 v Piešťanoch, dva v Moravanoch nad Váhom a po jednom v Trebaticiach a Ratnovciach.

Aktuálne je v slovenských nemocniciach na jednotkách intenzívnej starostlivosti päť osôb s týmto ochorením. Štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.

„Z ochorenia Covid-19 sa doteraz na Slovensku podarilo vyliečiť 107 ľuďom. Ide o nárazový skok z toho dôvodu, že regionálne úrady verejného zdravotníctva nahlásili kompletný sumár vyliečených aj z domácich karantén. Ministerstvo zdravotníctva doteraz disponovalo hláseniami v tejto štatistike z nemocníc. Zo 107 vyliečených bolo 31 hospitalizovaných, v domácej karanténe bez nutnosti hospitalizácie sa vyliečilo zatiaľ na Slovensku 76 ľudí,“ informoval rezort zdravotníctva. Chorobe doteraz podľahli dvaja pacienti.


Čítajte aj: Testovanie na Covid-19 bude pri poliklinike


Zdroj: health.gov.sk