Chodúliari, žongléri a veľa hudby. Piešťany Street ART Festival zverejnil program

Šiesty ročník Piešťany Street ART Festivalu sa uskutoční počas posledného júlového víkendu (30.-31.7.2021), prvýkrát ako dvojdňový festival. Program voľne nadväzuje na minulý ročník a prinesie pre všetky vekové kategórie návštevníkov plný „klobúk“ koncertov, pouličných atrakcií a divadla, ako aj výtvarného umenia.

V piešťanských uliciach vystúpia napríklad Katarina Korcek a Jerguš Oravec, Hudba z Marsu, klauni, choduliari a žongléri Kyselí Krastafci alebo mím Vlado Kulíšek. Celý program festivalu je tradične bez vstupného a vznikol aj s podporou partnerských reštaurácií a kaviarní.

Street ART Festival 6 tento rok po prvýkrát ponúka spoločný program s Mestskou knižnicou, Piešťanským informačným centrom a MsKS Piešťany, ktorý bude prebiehať na Kolonádovom moste, v Sade A. Kmeťa, na Pribinovej a Winterovej ulici.

K tomu môžete v sobotu, na Kolonádovom moste, navštíviť akustickú pouličnú zónu ZAHRAJ SI pre neohlásených pouličných umelcov, módnu prehliadku alebo koncert vokálnej skupiny Neha! Od mosta sa návštevníci festivalu môžu rozhodnúť, či pôjdu na atraktívne koncerty v Regal Burgeri (medzi mostami), kde v sobotu vystúpi aj piešťanský JuJu Planet Dub spolu s FS Žito, alebo zájdu opačným smerom do Mestského parku, kde môžu sledovať tvorbu výtvarného umenia, Street ART na plote okolo hotela Slovan.

Kúsok odtiaľ je ŽiWell-Kursalon, tento rok pre festival otvorený iba v piatok, kde ako headlineri vystúpia novomestskí Nora Carusso. Mliečak na Winterovej, okrem ďalšieho hudobného programu, ponúka v sobotu koncert trnavskej ethno-ska kapely Hudba z Marsu.

V kaviarni Why Not Coffee na Winterovej vystúpi v piatok mím Vlado Kulíšek, ktorý zahrá nesmrteľného Charlie Chaplina a v sobotu speváčka zo slovenskej legendárnej funky kapely 90 rokov, Made 2 Mate, Katarina Korček, za doprovodu výborného gitaristu a speváka Jerguša Oravca.

Smerom k Snack Baru na Winterovej si môžete pozrieť výstavu fotografií a kresieb v Starej lekárni alebo ísť na Námestie slobody, kde bude okrem plánovaných koncertov aj pouličná zóna ZAHRAJ SI s elektrickou prípojkou na menšiu aparatúru.

V celom meste môžete odmeniť účinkujúcich potleskom a dobrou náladou, a aj dobrovoľnými príspevkami do klobúka.

Program festivalu nájdete na www.urbantone.sk.

Text: Tlačová správa – URBAN TONE Piestany Street ART Festival
Foto: Dominik Janovský / Piestany Street ART Festival