Beh na podporu zdravotníkov pokračuje aj vo februári

Skupinka aktívnych neprofesionálnych bežcov a športovcov dala hlavy dohromady a vytvorila iniciatívu na podporu lekárov, zdravotných sestier a bratov i celého zdravotníckeho personálu.

V čase obmedzeného pohybu a nemožnosti zúčastňovať sa spoločenských aktivít ľudia individuálne behajú a myslia na tých, ktorí pracujú v prvej línii. Takýmto spôsobom chcú vyjadriť podporu a porozumenie ich náročnej práci.

Aktivitu bežcov je možné sledovať v aplikácii Strava, ktorú poznajú nielen aktívni, ale i pasívni športovci, pod názvom Januárový beh na podporu zdravotníkov. Momentálne je zapojených okolo 150 bežcov a minulý týždeň odbehli viac než 2500 km. Zapájajú sa ľudia z celého Slovenska, dokonca ja z Rakúska, Česka či Španielska.

„Chceme, aby sa zapojilo čo najviac bežcov a podporili na diaľku tých, ktorí to v tejto ťažkej dobe potrebujú. Myšlienka sa zrodila na základe zhoršujúcej sa situácie v zdravotníctve, kedy mnoho zdravotníkov musí siahnuť na dno svojich síl, čísla pozitívnych stúpajú a na sociálnych sieťach je stále mnoho hejterov, ktorí znevažujú ich prácu. Sme skupina ľudí, ktorí sa nepoznajú, ale máme spoločný cieľ,“ hovorí Andrej Krištof, zakladateľ iniciatívy.

Športovci – bežci, neváhajte a zapojte sa prostredníctvom aplikácie Strava do skupiny Január – beh na podporu zdravotníkov. Buďme solidárni a podporme pracujúcich v prvej línii aj v ďalšom mesiaci, Bežecké aktivity pokračujú aj vo februári.

Text: Stanislava Šimová Foto: Andrej Krištof