Basketbal: V Piešťanoch pokračuje aj pätica Sloveniek z majstrovského tímu

V tíme Piešťanských Čajok bude z minuloročného majstrovského tímu pokračovať aj pätica slovenských hráčok – Dominika Rusiňáková, Natália Martišková, Alica Moravčíková, Tereza Vandlíková a Terézia Kraislová.

U prvej menovanej, ktorá už finišuje rehabilitáciu po operácii kolena prišlo k dohode o predĺžení spolupráce o ďalšiu jednu sezónu, zatiaľ čo zvyšné štyri hráčky mali platné zmluvy aj pre nadchádzajúci súťažný ročník 2022/2023.

Do A-tímu Piešťanských Čajok bude tiež zaradená odchovankyňa Piešťan a v posledných sezónach hráčka MBK Stará Turá Magdaléna Valová, ktorá je mládežníckou reprezentantkou Slovenska do 18 rokov. 17-ročná rozohrávačka si už zápasový debut v drese Čajok odkrútila v minulej sezóne, v zápase proti Slovanu Bratislava a hneď sa blysla deviatimi bodmi.

„Našou prioritou pri skladaní kádra pre budúcu sezónu bolo mať v tíme  čo najviacej slovenských hráčok, hoci je to z roka na rok náročnejšia úloha. Sme radi, že v tíme pokračujú Natália Martišková, Alica Moravčíková aj Dominika Rusiňáková, hráčky patriace do ženskej reprezentácie Slovenska. Už v minulej sezóne potvrdili kvalitu a taktiež od nich očakávame, že budú jedny z ťahúniek tímu aj v nadchádzajúcej sezóne. Taktiež plánujeme dať väčší priestor mládežníckym reprezentantkám Tereze Vandlíkovej a Terézii Kraislovej, ktoré by sa už mali dostávať do užšej rotácie. Svojimi výkonmi v Starej Turej si miesto v A-tíme zaslúžila aj Magdaléna Valová,“ povedal tréner Čajok Peter Jankovič.

Naopak v tíme Piešťanských Čajok neprejavili záujem pokračovať na základe vlastného rozhodnutia Vanda Kozáková a takisto aj Nina Gavláková, ktorá sa presunie do prvoligového tímu žien U23 MBK Stará Turá.

Káder Piešťanských Čajok doplnia ešte dve podkošové hráčky, ktoré budú predstavené v najbližších dňoch.

Spoločnú letnú prípravu odštartujú Piešťanské Čajky v stredu 10. augusta.

Aktuálny káder Piešťanských Čajok:

Rozohrávačky: Božica Mujović, Gabriela Andělová, Natália Martišková, Terézia Kraislová, Magdaléna Valová
Krídla: Ke´Shunan James, Dominika Rusiňáková, Tereza Vandlíková
Pivotky:  Anna Jurčenková, Alica Moravčíková

Zdroj: piestanskecajky.sk