Basketbal: Tlak nás nemôže rozhodiť, hovorí Mujovičová. Jamesová sa na Slovenský pohár teší

Final Six Slovenského pohára sa nezadržateľne blíži, po priblížení histórie tohto podujatia a predstavení účastníkov turnaja, je čas pozrieť sa na hostiteľa – Piešťanské Čajky. Aká je nálada v hráčskej kabíne, ako vyzerá príprava na dianie v Diplomat aréne, to sme zisťovali u Božici Mujovičovej a „KJ“ Jamesovej.

Od októbra do začiatku vianočných sviatkov to mali Čajky mimoriadne nabité z pohľadu zápasového programu, okrem ligy hrali aj Eurocup. Po miernom zvoľnení majú pred sebou ďalší vrchol sezóny 2022/2023 – domáci Slovenský pohár. „Je pred nami ďalšia výzva. Každý zápas je pre nás dôležitý, preto musíme byť motivované. Samozrejme, istý tlak na nás bude, ale tlak nás nemôže rozhodiť. Musíme byť pripravení, pretože nebude žiaden čas na výhovorky alebo opakovania,“ uviedla Mujovičová.

Piešťany hrali v poslednom období najmä so Šamorínom, s týmto súperom uzatvorili prvú časť základnej časti a zároveň proti nemu odštartovali aj nadstavbovú skupinu o 1. – 4. miesto. Pokojne sa však môže stať, že tento klub bude aj semifinálovým súperom Čajok, ak sa mu podarí uspieť proti Košiciam. „Na Slovenský pohár sa teším. Je to možnosť, ako sa ako tím ukázať. Myslím si, že urobíme všetko, aby sme dosiahli na čo najlepšie výsledky. Sú od nás očakávania a istý tlak, pretože sme ešte v lige neprehrali. Všetky oči budú na nás, máme na chrbtoch povestný terčík, preto dúfam, že sa nám podarí predĺžiť túto sériu. Chceme tiež ukázať, prečo sme sa v Eurocupe dostali tak ďaleko. Je výhoda, že svojho semifinálového súpera uvidíme v akcii,“ vyjadrila Jamesová.

Piešťanské družstvo je momentálne naplno v tréningovom procese, v piatok budú mať možnosť pozerať svojho súpera v semifinále Slovenského pohára. „Naše tréningy sú teraz ťažšie. Každým dňom pracujeme viac a viac, aby sme boli pripravené na to, že urobíme všetko pre úspech. Kľúčom bude hrať tvrdo, kolektívne a hrať náš basketbal. Ak zostaneme koncentrované a pripravené, tak si nemyslím, že by sme mohli prehrať,“ vyhlásila americká pivotka.

Čajky sa pokúsia získať Slovenský pohár ešte len druhýkrát do svojej moci, v historických tabuľkách majú na konte najviac neúspešných finále. K tomu budú potrebovať aj podporu z publika, ako tomu bolo najmä počas Eurocupu. „Úplne milujem našich fanúšikov. Už sa nemôžem dočkať, kedy ich opäť uvidím, aby sme pred nimi čo najlepšie hrali. Verím, že z našej strany spravíme všetko, aby sa na nás radi pozerali,“ dodala na záver Jamesová.

Niet preto lepšej pozvánky opäť zaplniť Diplomat arénu a pomôcť Piešťanským Čajkám k zisku prvej trofeje v sezóne 2022/2023! Final Six Slovenský pohár štartuje v piatok 20. januára, semifinálový zápas Čajok proti víťazovi stretnutia ŠBK Šamorín – YOUNG ANGELS Košice, sa hrá v sobotu 21. januára o 16.30 h. Vstupné je 5 eur na každý duel.

Text: piestanskecajky.sk

Foto: Ladislav Duračka