Basketbal: Čajky sa z Košíc vrátili s jednoznačnou výhrou

Piešťanské Čajky zostávajú v Niké extraliga žien jediným tímom bez prehry, v Košiciach zvíťazili nad Young Angels jednoznačným spôsobom 95:46.

Čajky nenechali nič na pochybách už samotného úvodu, postupne si budovali vedenie a do konca prvej štvrtiny bolo dvojciferné – 20:10. V ďalšej časti sa ukázala na ich strane vyššia herná kvalita a širšia lavička, vďaka čomu mohli rozvíjať aj naďalej svoj náskok. Na polčasovú prestávku mohli ísť spokojne, keďže na tabuli svietil z ich pohľadu stav 50:27.

Ani v druhom polčase sa nezmenilo dianie na palubovke, Piešťany kontrolovali priebeh zápasu a aj hráčky z rotácie, vrátane mladých sa postaralo o to, že Košiciam nedovolili pomýšľať na úspech. V súboji o pokračovanie víťaznej série sa podarilo Čajkám vyhrať v metropole východu takmer 50-bodovým rozdielom.

„Som veľmi rád za toto víťazstvo a teší ma, ako zodpovedne sme pristúpili k celému stretnutiu. Všetkých 12 hráčok sa dostalo na palubovku, čo je fajn. Myslím si, že sme sa trochu pomalšie rozbiehali, ale keď sme sa rozbehli, tak sme hrali veľmi dobre v obrane a veľmi rýchlo dopredu, čo bolo super. Dokázali sme premeniť veľmi veľa rýchlych protiútokov, takže veľká vďaka dievčatám za toto víťazstvo,“ zhodnotil zápas Peter Jankovič, tréner Čajok.

Niké extraliga žien – 3. kolo:

Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 46:95 (10:20, 17:30, 11:25, 8:20)

Košice: Dulovičová, Kristlová a Rodáková po 9, Bohušová 8, Ošťádalová 2 (Plavnická 4, Filická 3, Mikovčáková 2, Jakubčeková, Rebejová a Szmereková 0)

Čajky: Jamesová 16, Mujovičová 13, Mandičová 12, Andělová 10, Jurčenková 8 (Martišková 20, Taušová a Valová po 5, Moravčíková 4, Vandlíková 2, Chovaníková a Kraislová 0)

TH: 12/9 – 20/16, Fauly: 19 – 15, Trojky: 3 – 9, Rozhodovali: Doušek, Kiss, Karnay

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka