Basketbal: Čajky posilní švédska reprezentantka

Vedenie klubu reaguje na zdravotné problémy v družstve, preto sa dohodlo so švédskou reprezentantkou Danielle Hamilton-Carter, ktorá Piešťanské Čajky posilní v podkošovom priestore.

„Po nepríjemnej správe, kedy bola pivotke Jessice Lubin diagnostikovaná únavová zlomenina, sme museli v čo najkratšom čase na túto skutočnosť promptne zareagovať, keďže ide o zranenie, ktoré si vyžaduje minimálne 2 – 3 mesiace kľudový režim. V našom nabitom programe máme v tomto období ťažké zápasy, dva dôležité turnaje EWBL a táto porcia zápasov si bude určite vyžadovať veľkú rotáciu hráčok,“ objasnila generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

Danielle Hamilton – Carter (nar. 23. januára 1990) je rodáčkou zo švédskeho Štokholmu, kde aj odštartovala svoju basketbalovú kariéru. Štúdium absolvovala na americkej univerzite Georgia Tech, kde hrávala NCAA. Vo svojom životopise má pôsobenia v kluboch ako Žabiny Brno (Česko), Union Lyon Basket Feminin (Francúzsko), Treofan Battipaglia (Taliansko), Lulea Basket (Švédsko). Piešťanskí fanúšikovia si ju môžu pamätať aj z rumunského tímu ACS Sepsi SIC, proti ktorému Čajky v sezóne 2017/2018 hrali v Eurocupe. V minulej sezóne nastupovala za maďarský Cegléd.

„Po tom, čo o mňa Piešťanské Čajky prejavili záujem som hneď kontaktovala trénera Petra Jankoviča, ktorý ma viedol minulý rok v maďarskom Cegléde. Jeho dobré referencie o klube len potvrdili moje rozhodnutie prísť do Piešťanských Čajok,“ objasnila Danielle Hamilton – Carter.

Dlhoročná švédska reprezentantka, ktorá s výberom troch koruniek obsadila na tohtoročných majstrovstvách Európy šiestu priečku, sa k tímu pripojila v utorok. Zápasovú premiéru si odbije na turnaji v Trutnove, kde sa tím z kúpeľného mesta predstaví od piatku do nedele.

O svojich dojmoch z nového pôsobiska sa 190 centimetrov vysoká pivotka vyjadrila nasledovne: „Moje prvotné pocity sú výborne, ide o dobre organizovaný klub a už sa veľmi teším na pôsobenie v Piešťanoch. Čajky si držia vysoký štandard v slovenskej extralige i medzinárodných súťažiach. Budem sa, čo najlepšie snažiť prispieť k víťaznej kultúre družstva a verím, že spoločne budeme ako tím úspešní.“

Zdroj: piestanskecajky.sk