Basketbal: Čajky porazili Young Angels Košice

Piešťanské Čajky sa po reprezentačnej prestávke veľmi rýchlo dostali do tempa, desiate ligové víťazstvo za sebou zaznamenali v Niké Extralige žien doma proti Young Angels Košice.

Piešťany išli hneď od úvodu za ďalším víťazstvom do svojej zbierky, Andělová s Jamesovou naštartovali družstvo do stavu 10:0. Potom síce dali body aj Košice, ale to bol na dlhú dobu jediný úspešný pokus z ich strany. Čajky herne a strelecky dominovali, v 5. minúte viedli 22:2 a o 4 minúty neskôr už bolo 32:2. Celkovo sa tak domáca šnúra natiahla na 22 bodov. Dobrou správou v prvej štvrtine okrem defenzívy a ofenzívy bol fakt, že do zápasového nasadenia sa vrátila Dominika Rusiňáková. Aj ona mala podiel na tom, že prvá štvrtina skončila 35:4. V druhej časti opadlo tempo a bodové hody, ale domáce hráčky to mali všetko pod kontrolou. Svoje vedenie navýšili do polčasu takmer na 40 bodov – 51:12.

Aj do druhého polčasu nastúpili Čajky sebavedomo, takmer 9 minút nepustili Košice k žiadnym bodom a sami ich zaznamenali 18. Bez akýchkoľvek problémov tak diktovali dianie na palubovke a k tomu všetkému mohli dostať významnú porciu minút aj hráčky z lavičky. Pred štvrtou štvrtinou bol stav 69:14. Posledné minúty sa mohli už len dohrávať, ale Piešťany úspešne zvyšovali svoj náskok. V streleckej listine boli všetky hráčky na domácej súpiske.

„V prvom rade som rád za predvedenú hru, ktorú sme predvádzali. Nastúpili sme s veľkou energiou a Košiciam sme nedovolili sa rozbehnúť. Veľká česť dievčatám za to, ako k tomu pristúpili. Trošku som mal obavy pred zápasom, tým, že aj bola reprezentačná prestávka, neboli sme spolu a dievčatá boli rozlietané. Myslím si, že v tomto stretnutí ukázali potenciál a kvalitu, hlavne tá energia, ktorú chcem od nich stále a koncentrácia od prvej do poslednej minúty. Možno je ten rozdiel pre Košice až veľmi vysoký, ale ukázala sa kvalita na ihrisku,“ povedal po zápase tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

Najbližšie sa Piešťanské Čajky predstavia v Eurocupe na domácej palubovke v stredu 7. decembra, keď v dôležitom zápase z hľadiska postupu privítajú Sláviu Banská Bystrica.

Niké EXZ 2022/2023 – 10. kolo:

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 88:24 (35:4, 16:8, 18:2, 19:10)

Čajky: Martišková 26, Andělová 16, Jamesová a Jurčenková po 13, Mandičová 5 (Rusiňáková 5, Moravčíková a Taušová po 4, Kraislová 2)

Košice: Mikovčáková 6, Dulovičová, Kristlová a Rodáková po 2, Bohušová 0 (Szmereková 6, Plavnická 5, Filická 1, Jakubčeková, Rebejová a Šedivá 0)

TH: 24/17 – 8/3, Fauly: 17 – 19, Trojky: 7 – 1, Rozhodovali: Doušek, Bartoš, Hudec

Text: piestenskecajky.sk Foto: Ladislav Duračka