AKTUALIZOVANÉ: Arriva pozastavila ďalšie spoje, tvrdí, že dôvodom je covid-19

Premávať prestalo oveľa viac spojov ako dopravca pôvodne informoval. Obmedzenia sa do veľkej miery dotýkajú Piešťan a okolitých obcí.

AKTUALIZOVANÉ (1. 12. o 7.40 h): Pôvodný článok z 27. 11. bol doplnený o nové informácie.

Autobusový dopravca Arriva Trnava obmedzil od pondelka 29. novembra viaceré spoje v oblastiach Piešťany a Hlohovec. Ako dôvod uviedol nákazu koronavírusom medzi zamestnancami a s tým súvisiace karanténne opatrenia.

Pozastavenie autobusových spojov Arriva oznámila koncom minulého týždňa. Premávať prestali v pondelok 29. novembra. Ďalšie k nim pribudli v utorok 30. novembra a ani to ešte nebol koniec.

„Z dôvodu zvýšenej nákazy a karantény medzi zamestnancami v kontexte pandemickej situácie spôsobenej ochorením covid-19, spoločnosť Arriva Trnava obmedzuje od stredy 1. decembra 2021 až do odvolania vybrané spoje na linkách prímestskej autobusovej dopravy v oblasti Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava,“ informoval dopravca včera (30. 11.) večer.

Oproti prvotným informáciám je tak počet zrušených spojov oveľa rozsiahlejší. Do veľkej miery sa dotýka cestujúcich v oblasti Piešťan a blízkeho okolia.

Už od pondelka nepremáva spoj z Piešťan do Modrovej, ktorý má odchod z autobusovej stanice o 22.25 h. Ďalej ide s spoj Piešťany – Vrbové – Krajné s odchodom z kúpeľného mesta o 11.00 h. S viacerými obmedzeniami musia počítať aj ľudia cestujúci z Chtelnice. Dočasne sú zrušené všetky spoje dopravcu Arriva Trnava na linke Piešťany – Beckov – Trenčín.

Od utorka 30. novembra až do odvolania nepremávajú ani spoje Hlohovec – Červeník s odchodom 6.25 h a Červeník – Hlohovec s odchodom 6.50 h.

V stredu 1. decembra prestávajú fungovať napríklad spoje Piešťany – Nitra s odchodmi o 14.10 h a 17.10 h,  Vrbové – Brezová pod Bradlom s odchodom o 5.00 h, Piešťany – Myjava s odchodom o 21.05 h, Piešťany – Vrbové s odchodom 15.35 h, Piešťany – Trnava s odchodom o 19.10 h.

Kompletný zoznam spolu s odkazom na aktuálne platné cestovné poriadky nájdete na web stránke dopravcu Arriva Trnava.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Zdroj: Arriva Trnava