Aktuality.sk: Úrady potvrdili pokutu pre WakeSoul v Ratnovskej zátoke

Firma, ktorá v Ratnovske zátoke stavala bez povolení, musí zaplatiť pokutu vo výške 145-tisíc eur a odstrániť čierne stavby. Informuje o tom portál Aktuality, pre ktorý to potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra.

Zástupcovia nitrianskej firmy Labonte, ktorá minulý rok prevádzkovala vodnolyžiarsky areál v Ratnovskej zátoke, sa najprv odvolali proti pokute 150-tisíc eur. Tú jej ešte vlani udelil Stavebný úrad Piešťany. Výška sankcie v druhom konaní klesla na 145-tisíc eur a práve túto sumu musí firma piešťanskej samospráve zaplatiť.

Stavebný úrad Piešťany zároveň nariadil odstránenie nepovolených stavieb. Okresný úrad Trnava toto jeho rozhodnutie vrátane výšky pokuty potvrdil. Informoval o tom portál Aktuality.sk, pre ktorý to uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese.

Na hlučné párty v areáli Bearded Brothers WakeSoul sa minulý rok sťažovali obyvatelia Ratnoviec, ale hudbu bolo v noci počuť aj na opačnej strane Sĺňavy. Mala tiež dopad na vzácne druhy operencov hniezdiacich na Vtáčom ostrove. Odborníci zistili úbytok chavkoša nočného, rybára riečneho, čajky čiernohlavej a čajky bielohlavej. Škodu vyčíslili na 80-tisíc eur.

Počas tohto leta už bola v prevádzke iba športová časť areálu Ratnovskej zátoky. Stavby, ktoré postavili bez povolení, zostali zatvorené.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Aktuality.sk