Ako si vybrať správnu cestovnú batožinu pre letné cestovanie

Stojíte na letiskovom termináli a sledujete, ako sa k vám na dopravnom páse pohybuje rad batožiny. Pozorne si prezeráte každú tašku, hľadáte tú svoju a obávate sa dvoch odlišných a neuspokojivých výsledkov: vaša taška môže vyzerať buď preliačená a rozbitá a spodná bielizeň visiaca z roztrhanej kapsy, alebo, ako keby sa schôdzka naslepo pokazila – a ona sa nikdy neukázala.

Výber správnej batožiny môže pomôcť predísť týmto menším tragédiám, okrem iných nepríjemností, ako sú otravné poplatky za batožinu za nadrozmerný kus alebo nepríjemné pohľady pri pokuse vtlačiť váš masívny nylonový batoh do priestoru nad hlavou, keď sa netrpezliví cestujúci snažia dostať na svoje miesto. Vyberte si tú správnu príručnú batožinu a zažite slobodu cestovania. Tu je návod, ako si vybrať batožinu, ktorá je pre vás tá pravá.

Aké sú najbežnejšie typy batožiny?

Cestovná batožina sa dodáva v rôznych tvaroch a veľkostiach, od batohov až po cestovné kufre. Nižšie sú uvedené tri najbežnejšie typy kufro.

Pojazdné kufre

Tradičná batožina – kufor na kolieskach pre ľahkú prepravu, sa dodáva v dvoch modeloch: hardside a softside. Pevné kufre sú vyrobené z ťažko vysloviteľných materiálov, ako je polypropylén a polykarbonát. Mäkké tašky môžu byť vyrobené z látok, ako je mikrovlákno, koža, nylon, PVC alebo polyester. Niektoré mäkké tašky sú rozšíriteľné a môžu pojať až o 25 percent viac, ak potrebujete priestor. Ktorú si teda vybrať?

Ak chcete flexibilitu, mäkká batožina je tá správna cesta. Mäkké tašky sú bežnejšie ako batožina s tvrdou škrupinou, najmä pre príručnú batožinu, a dajú sa ľahšie vtesnať do tesných priehradiek nad hlavou. Tieto tašky môžu tiež absorbovať nárazy lepšie ako ich tvarované náprotivky.

Mäkké tašky sú dostupné v širokej škále modelov; môžete si napríklad kúpiť príručnú batožinu s pripevnením na batoh na zips alebo tašku, ktorú je možné pripevniť na chrbát alebo na kolieskach prejsť letiskom.

Ak hľadáte niečo odolnejšie, kufre s tvrdou škrupinou sa modernizujú a vylepšujú takmer každý deň. Spoločnosti teraz používajú ultraľahké materiály, ako je polykarbonát a špeciálne plasty, na výrobu kufrov s pevnými bočnicami, ktoré sú ľahké, ale aj mimoriadne odolné a pevné.

Batohy

Batohy a ruksaky sa dodávajú v rôznych veľkostiach, s rámami aj bez nich. Sú dobrou voľbou pre každého, kto plánuje kempovanie, turistiku alebo iné outdoorové aktivity. Niektoré batohy obsahujú kolieska, iné nie. Dokonca aj veľké kusy batožiny sa môžu stať batohmi, keď majú vystužené chrbtové popruhy. Tieto tašky môžu byť skvelé – ale uistite sa, že pri kontrole batohu si prilepíte všetky popruhy, aby sa nezamotali do kolotoča s batožinou.

Športové vaky

Športové vaky už nie sú len vrecom, do ktorého môžete odniesť veci do telocvične a späť. Mnoho moderných športových vakov má príslušenstvo, ako sú kolesá a zasúvateľná rukoväť; tieto tašky sa často predávajú ako „cestovné tašky“. Zatiaľ čo tradičná malá alebo stredná cestovná taška sa pekne zmestí do priehradky nad hlavou, môže namáhať vašu ruku alebo rameno, ak ju musíte prenášať na dlhé vzdialenosti. Na rozsiahle cestovanie si vždy vyberte kúsok, ktorý má kolesá alebo zadné popruhy.

(Reklamný článok)