Ako bude vyzerať koncert Pary? Napovedá záznam prvého vystúpenia série Jarné dvorenie

Netradičný vizuálny zážitok budú mať fanúšikovia, ktorí zostanú koncert sledovať z domu. Členovia kapely budú totiž stáť na veľkej LED obrazovke a o atraktívne zábery sa postará postarajú dva drony. Koncert Pary sa uskutoční v pondelok 25. mája na jednom z piešťanských sídlisk.

Presné miesto organizátori zámerne nezverejnili. Ich cieľom je, aby vystúpenie ľudia sledovali z domu – cez facebook Grape festivalu a partnerov podujatia – Gambrinus, Orange a Red Bull.

Prispôsobili tomu pódium aj prenosovú techniku. Prísľubom netradičného vizuálneho zážitku je špeciálna scéna a sedem kamier, ktoré ju budú snímať. Diváci sa môžu tešiť aj na letecké zábery.

Ďalším dôvodom prečo zostať doma je charitatívny rozmer podujatia. Za každého diváka, ktorý bude koncert pozerať cez facebook spoločnosti Orange, pošle tento telekomunikačný operátor 1 euro na podporu organizáciám poskytujúcim bezplatné psychologické poradenstvo (IPčko, Liga za duševné zdravie, Linka detskej istoty).

O sledovanie vystúpenia z okien, balkónov alebo prostredníctvom prenosu požiadala obyvateľov Piešťan aj radnica. Na Slovensku totiž stále platí zákaz hromadných podujatí s počtom 100 a viac účastníkov.

Ako bude sídliskový koncert Pary vyzerať, napovedá záznam z vystúpenia kapely Billy Barman, ktorá sa v rámci série Jarné dvorenie prestavila vo štvrtok večer v bratislavskom Hájparku.

Text a foto: Martin Palkovič