365 tvárí Piešťan uvidíte na Otvorení letnej kúpeľnej sezóny

Fotograf Martin Ričány (na snímke) má už na konte 500 portrétov ľudí, ktorých stretol v uliciach Piešťan. Výstavu 365 tvárí Piešťan aktuálne obdivujú v Trnave a nebude chýbať ani na Otvorení letnej kúpeľnej sezóny 2019.

Práve dnes zverejnil Martin Ričány portrét s poradovým číslom 500. Neľahkú úlohu fotiť ľudí, ktorých stretne v Piešťanoch, si dal koncom roka 2017. Z portrétov vznikla výstava, ktorá putuje po slovenských mestách. Z Trnavy sa na pár dní vráti do Piešťan. Fotografie budú vystavené pri Balneologickom múzeu Imricha Wintera a potom ich budú môcť obdivovať návštevníci nákupného centra Max v Trenčíne.

Projekt 365 tvárí si všímala aj samospráva. Primátor Peter Jančovič zaň autorovi udelil Cenu primátora za Kultúrny počin roka 2018.

„S odstupom času najradšej fotím starších ľudí. Starší človek má v tvári neobyčajné čaro. Vrásky vykresľujú osudy, skúsenosti, radosti aj starosti. Na fotografiách sú prevažne bežní ľudia, ktorí v tomto meste bývajú, pracujú alebo sú s ním iným spôsobom spätí. Ale sú tam aj ľudia, ktorí svojím menom a činmi prezentujú nielen Piešťany, ale aj Slovensko v zahraničí,“ povedal Martin Ričány v rozhovore pre dvojtýždenník Novinky z Piešťan. Prečítať si ho môžete na tejto adrese.

Text a foto: Martin Palkovič