Farmárske trhy ponúknu aj domáce údeniny

Na farmárskych trhoch sme si už zvykli na mäsiara pána Peleca a jeho maďarské špeciality. Na strednom Slovensku sa klobásky robia trošku inak. Obsahujú menej papriky, viac korenia a cesnaku a hlavne sa údia aj dva dni.

Chuť je potom výraznejšia. Zvlášť sa hodia na varenie, či pečenie, z čerstvo nastrúhaným chrenom, či horčicou je to lahôdka.

Na Farmárskych trhoch nájdeme už aj túto verziu údenín“ samozrejme aj s tlačenkou, jelitami, podhrdlinou, atď. Nájdete ich hneď vedľa údených rýb, ktoré sme „zaviedli“ minulé trhy a niektoré druhy už zmizli už na obed. Oplatí sa prísť skôr, výber je bohatší. Počasie má byť krásne, škoda byť doma!

Farmárske trhy sa pred piešťanským Priorom uskutočnia vo štvrtok 24. októbra 2019.

(Reklamný článok) Ilustr. foto/Credit: Jez Timms