Útulkáči: Aura, Jolko, Macko

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im. Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Aura

asi 12-ročná veľmi zanedbaná a vyrodená fenka bola nájdená medzi obcami Ratnovce a Sokolovce so zranením. Nálezcovia ju prenocovali, ďakujeme ,že ju nenechali na ceste. Boli sme hneď na vyšetrenie, má blchy, svrabové a zapálené uši, hnisavé oči, srdiečko na jej vek relatívne v poriadku, horšie sú rany na chrbátiku a pod krkom. Je to staršie asi týždňové zranenie od uhryznutia iným psom. Rany sú nahnisané, boli vyčistené a vydezinfikované, nasadené antibiotiká a lieky na oči a ušká. Uvidíme, či bude potrebná drenáž, hlavne na ranu pod krkom. Nevieme akým zazrákom sa táto babička ubránila útoku iného psa, aj keď je boľavá, dá sa s ňou robiť všetko ,je mierna a pokojná, teplotu nemá. Fenka je v domácej opatere.

Jolko

Ročný psík sa pohyboval viac dní v obci Borovce, odchytil ho pán starosta, aj priviezol. Zo začiatku sa veľmi bál, ale už si zvykol, nemá žiadne označenie. Hľadáme majiteľa.

Macko

Mladý psík ešte, 5-mesačné šteniatko, bol nájdený na Havrane. Našla ho cyklistka, nik sa mu nesnažil pomôcť, len ho odháňali. Pani šla pre auto a doviezla ho. Psík je milý a prítulný, bude väčšieho vzrastu, už teraz je to riadny Macko.

Text a foto: Útulok Piešťany