Úsmev pripravuje trojicu kurzov

Materské centrum Úsmev pripravilo pre deti niekoľko kurzov – od bábätiek až po predškolákov. Pozrite si ich prehľad:

Pre najmenších – Baby masáž

Masáž je formou komunikácie s bábätkom. Pri pravidelnej masáži je dieťatko spokojnejšie, kľudnejšie, má pocit istoty a lásky. Kontaktom sa vytvára neviditeľné puto, ktoré je tak dôležité pre ďalší rozvoj osobnosti a socializačného začlenenia mladého človeka do spoločnosti.

Masáž bábätiek priaznivo pôsobí aj na ich zdravotný stav. Masážou sa podporuje imunitný systém a je dokázané, že predčasne narodené deti rýchlejšie naberajú na váhe pokiaľ sa s nimi cvičí a masírujeme ich. Takže milé maminky a oteckovia, je len na Vás ako sa rozhodnete, ale verte, že masážou sa nevytvára len vzťah dieťa – rodič, ale vytvorením si pravidelného ritualu prežijete krásne chvíle s vaším bábätkom.

Baby masáž vedie Anka, kontakt: 0940 956 520

Pre staršie deti, škôlkárov i školákov – Veselé nožičky

Cvičenie, ktoré pomáha predchádzať a aj liečiť ploché nohy. Liečbu plochej nohy nemožno i z hľadiska budúcnosti zanedbávať. Tým, že noha nemá správny tvar, začne dieťa postupne nesprávne kráčať a tým sa zhorší i držanie jeho tela. Po rokoch takéhoto zlozvyku sa to odrazí na bolestiach a deformácii kĺbov a chrbtice. To už budú zložitejšie problémy, ktoré tak ľahko neodstránite. Cvičenie prebieha hravou formou prostredníctvom pomôcok, ktoré pomáhajú odstrániť plochú nohu a vytvoriť potrebnú klenbu.

Prvá hodina Veselých nožičiek bude v utorok 17.2 o 17:00.

Ak nestíhate, nevadí – dohodnite sa na ďalšom stretnutí s Ankou, kontakt: 0940 956 520.

Hudobná škola Yamaha

je už niekoľko rokov obľúbenou aktivitou pre deti od pár mesiacov až po škôlkársky vek. Ide spoločné muzicírovanie dieťaťa a jemu blízkeho človeka (mama, tato, babka, dedko…). Hudobnú školu vedie a viac info vám dá Katka, kontakt 0904 682 878.

Text: Materské centrum Úsmev