Freddieho okuliare

Jedného dňa som podľahol pokušeniu, že potrebujem novú gitaru. Niežeby moja stará nebola dosť dobrá, ale predsa len: viac ako inštrumentalista som sa preslávil ako notorický trhač strún. Potrebujem náhradný nástroj.

Ako na zavolanie mi vtedy udrela do očí akcia v čínskom e-shope.

Značková gitara za stovku? No nekúp to! Ochotne som poslal chlapcom do Pekingu kilečko a tešil som sa, ako budem ohurovať fanynky nástrojom, na ktorý síce neviem hrať, zato ale bohovsky vyzerá.

Už na druhý deň mi banka zablokovala kartu, ale stále som naivne veril, že nemôžem byť predsa taký somár. Hlavne keď ma e-shop uisťoval, ako sa tovar presúva cez pol zemegule až do Piešťan.

Nakoniec mi mesiacoch prišiel balík. Vlastne minibalíček. Obzeral som ho z každej strany a nechápal som, ako do neho natrepali polmetrový krk a telo gibsony. Prepadlo ma neblahé tušenie.

V škatuľke nebolo ani stopy po nástroji. Miesto toho v sebe skrývala slnečné okuliare. Podobné, aké nosil slávny Freddie Mercury. K okuliarom bol priložený krátky odkaz:

Milý Peterko, gitarista z Teba aj tak nebude, ale nevzdávaj to. Ešte môžeš byť slávnym spevákom. Držím palce. F.

Bohužiaľ, frontman skupiny Queen z neba asi nedovidel na Zem a nevedel, že ma už v puberte kvôli väčšej hlave volali Teflón. Tie malé okuliarky som preto vydezinfikoval savom (proti HIV) a venoval do bazáru.

Gitaru zháňam ďalej. Neviete o nejakej?

Peter Remiš