Cyril Stachura: Piešťanom rastie silná generácia hráčov

Jesennú časť ukončili ako poslední mladší žiaci. Tím s najširším kádrom v súťaži hodnotil jeho tréner a zároveň športový riaditeľ PFK Piešťany Cyril Stachura.

Štatistiky jesennej časti: 9 víťazstiev, 1 remíza, 7 prehier, skóre 57-50, 28 bodov

Strelci gólov: Hesko 15,  Gregorovič 10,Labat 9, Rolinec 8, Seidl 3, Varačka 3, Ranostaj 3, Ocelka1, Gvozdenovič Luka 1,Košinár 1, Petényi, 1, Muller 1, Vatrt 1.

Po jesennej časti sa nachádzame v strede tabuľky, kde nám patrí 8. miesto. S umiestneným som spokojný tak na 50 percent, avšak pri pohľade späť, keď si spomeniem, kde bolo družstvo mladších žiakov pred rokom a pol, znamená momentálny stav obrovský krok vpred. Družstvo však má potenciál aj kvalitu posunúť sa v tabuľke ešte o niekoľko miest vyššie. Prvé mesiace sezóny sa niesli pre všetkých chlapcov v znamení privykania si na veľké ihrisko, pretože oproti minulému roku, keď sa hralo len na šírku ihriska, to bola obrovská zmena. Chlapci sa s tým popasovali veľmi dobre, aj keď by sa našlo niekoľko negatívnych bodov. Asi najvýraznejším negatívom bol nízky počet hráčov v príprave, kedy boli všetci po dovolenkách, čo sa odzrkadlilo na herne slabšom úvode súťaže. Po tomto období, sme však vďaka zlepšenej dochádzke a tréningovému procesu urobili značný pokrok.

Pri detailnejšom ohliadnutí sa za zápasmi musím vyzdvihnúť kvalitu výkonov najmä v zápasoch proti silným súperom. Chlapci v nich ukázali, že ich potenciál pri správnom vedení je veľký a môžu sa vyrovnať komukoľvek v súťaži. Naopak by som bol veľmi rád, keby sme sa vyvarovali zápasov, kde sme nedokázali potvrdiť svoju výkonnosť, hrali nekoncentrovane a pod svoje možnosti. Z hľadiska celkového vyváženia družstva musím pochváliť efektivitu v útoku, ktorá bola na veľmi dobrej úrovni. Obranná činnosť celého družstva však bola slabšia, v tomto smere budeme musieť zapracovať.

Ako hlavný prvok by som však chcel vyzdvihnúť celý kolektív, ktorý bol v celej súťaži asi najpočetnejší. Počas sezóny sme zapracovali do zápasov celkovo až 27 hráčov, na zápasy sme chodili poväčšine s 18-20 hráčmi. V tomto kontexte je celkové ôsme miesto veľmi cenné, keďže sme hrali neustále so širším kádrom proti najlepším hráčom súpera. Chlapci sa takisto dobre zapracovali aj v okresnej súťaži starších žiakov, kde chodili hrávať. Veľmi dobre sa javí aj nastávajúca generácia, hlavne naši prípravkári z U11, ktorí zimujú na prvom mieste v okresnej súťaži U13 bez straty bodu a dominujú aj v konfrontácii so staršími hráčmi v regióne.

Cieľmi do jarnej časti je odstránenie vyššie spomenutých nedostatkov a neustále napredovanie v tréningovom procese, radosť z futbalu, aby sa chlapci posunuli znova o ďalší krok vpred. Víťazstvá a ostatné radosti potom prídu spolu s tým.

Text a foto: MB/TK PFK